Disseny paramètric o com desafiar els límits de la moda
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: MELANCOLÍA | Fashion

Col·lecció: MELANCOLÍA

Disseny paramètric o com desafiar els límits de la moda

02-12-2021

OnlineEventAttendanceMode EventScheduled
http://schema.org/VirtualLocation
IED Barcelona
free
IED Barcelona
Disseny paramètric o com desafiar els límits de la moda Disseny paramètric o com desafiar els límits de la moda Disseny paramètric o com desafiar els límits de la moda

Com moltes altres indústries, la de la moda està experimentant ràpides i profundes transformacions derivades dels avanços tecnològics. L’impacte digital qüestiona els límits tradicionals de l’univers moda, alhora que planteja una profunda reflexió al voltant d’alinear valors com la creativitat i la sostenibilitat amb l’ús de les noves tecnologies.

Un dels camps clau en aquest canvi de paradigma és el disseny paramètric, amb aplicacions pràctiques en nombroses disciplines i que a poc a poc es va obrint pas en la de la moda. Aquesta tècnica avançada del disseny digital  fa ús d’algorismes per a crear peces exclusives, agilitar processos i reduir costos. Si bé encara avui en fase d’experimentació, ja són moltes les veus que parlen del seu recorregut futur en la indústria.

Quin impacte tindrà aquesta disciplina en la moda a peu de carrer? Com equilibrar l’ús de programari especialitzat amb la preservació de la riquesa artesanal? Quina serà la seva relació amb valors com la sostenibilitat o la inclusivitat? Canviarà el disseny paramètric els processos de producció i venda?

El pròxim 2 de desembre, a les 18.30h, Marina Castán, coordinadora del Master in Fashion Technology and Wearables, conversarà amb Ane Castro i Núria Costa, cofundadores de Zer Era, sobre aquestes i altres qüestions en la tercera Màster Talk 21/22 de l’IED Barcelona, que s’emetrà a través del canal de Youtube de l’escola.

Registra’t ara!

Data: 2 de desembre de 2021

Hora: 18.30h

Idioma: Castellà amb subtítols en anglès