subir

Títol Superior en Disseny de Producte

Idioma: Espanyol

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre de 2018

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Introducció

El Títol Superior en Disseny de Producte, equivalent a Grau Universitari (240 ECTS), forma professionals capaços de desenvolupar projectes de caràcter social, estratègic i tecnològic en els àmbits del mobiliari, la il·luminació, l’electrònica de consum, el packaging, els complements personals, els utensilis, els electrodomèstics, els wearables, etc. 

Actualment el disseny de producte evoluciona ràpidament i multiplica les seves sortides professionals. Avui dia els sectors on s’aplica són molt amplis i abasten la lliure professió, els departaments de design i desenvolupament en empreses, els centres tecnològics i les àrees d’I+D.

El disseny de producte és especialment ampli perquè abasta l’entorn quotidià que ens envolta i com a tal inclou criteris com la sostenibilitat, l’eficiència energètica, l’impacte ambiental – ecodiseño – i conceptes d’alta repercussió social com el disseny per a tots. D’igual forma afronta noves realitats econòmiques i productives com el consum col·laboratiu, el crowdfunding, la producció digital, el prototipatge ràpid o la impressió 3D. Totes elles obren un ampli ventall de possibilitats creatives de les quals el dissenyador industrial de producte no pot allunyar-se.

L’aprenentatge a l’IED Barcelona és eminentment pràctic: l’estudiant explora nous mètodes creatius, es familiaritza amb els materials tradicionals (fustes, plàstics, metalls, vidres, ceràmiques, teixits, etc.) i els nous materials, aprèn a manipular-los i transformar-los per mitjà dels processos productius, experimenta amb les noves tecnologies i amb les més tradicionals. 

El resultat és la capacitació per projectar i desenvolupar qualsevol producte tant a nivell conceptual i estratègic com a nivell de realització, control de la producció i acabats. Durant l’itinerari, l’estudiant es forma en la totalitat de temàtiques que demanda el Ministeri d’Educació.

El jove dissenyador industrial format a l’IED està preparat per desenvolupar tècniques creatives d’avantguarda i és apte per a l’ús de les eines tant manuals com digitals 2D i 3D més usuals en el sector. Això permet desenvolupar al detall la seva creativitat i transmetre en qualsevol format a una audiència experta les seves idees i com dur-les a terme.

Objectius

En el Títol Superior en Disseny de Producte s’ensenyen les característiques físiques i funcionals necessàries perquè un producte pugui fabricar-se industrialment, complint la seva comesa amb la màxima eficàcia i qualitat. S’aprèn a considerar i a resoldre els problemes, necessitats i requisits que incideixen en la formalització, i a determinar la seva qualitat industrial i la seva adequada inserció al mercat.

S’entén també que el disseny no és només recomanable per a l’eficàcia i la rendibilitat de les empreses, sinó que també compleix una funció social posat que la seva intervenció condiciona la qualitat de l’entorn i la vida de les persones.

El primer any del curs està centrat en l’adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. S’ensenya a analitzar i a entendre l’entorn, a crear i a comunicar.

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual i s’introdueixen les eines de l’especialitat com són: la realització de motlles, sistemes productius mecànics i digitals, sketch, storytelling, Rhino, Cad i comunicació mitjançant els programes Illustrator, Photoshop i la comunicació oral.

En el tercer any es comencen a tenir experiències amb empreses i a fer projectes més tècnics i complexos amb prototips i costos reals. Es treballa en equips transversals entre alumnes de disseny de producte, d’interiors i de transport. També s’estudien materials sostenibles, intel·ligents, nanomateriales, etc.

Durant el quart any es realitzen unes pràctiques obligatòries en una empresa i es tria el perfil professional de cadascun. Es dóna una gran importància al creative management mitjançant la gestió del projecte i es repensen i modifiquen els treballs perquè l’usuari i el mercat veritablement els necessiti. Finalment es duu a terme el projecte de final de carrera amb empreses reals, en el qual es construeixen sempre prototips que, en els casos d’èxit, arriben a ser produïts per llançar-los al mercat.

Metodología

El curs ofereix una trajectòria formativa que ensenya a l’alumne a comprendre i a anticipar les exigències del mercat, intervenint amb les intencions empresarials i traduint-les en un projecte concret que pugui realitzar-se industrialment. Potencia la importància del concepte, en grau d’avançar-se a les tendències i als estils de consum, gràcies a la comprensió de les exigències del mercat i a les necessitats socials.
Aporta també, un coneixement dels materials i les tecnologies de producció amb la finalitat de portar els projectes a la realitat. Més enllà d’una comprensió teòrica, la intervenció de l’alumne es concreta en anàlisis tecnològiques, funcionals, ergonòmics i de comportament específic.

Sortides Laborals

Dissenyadors autònoms, departaments de disseny, màrqueting, color&trim o innovació en empreses i estudis de disseny, enginyeria i arquitectura; empreses dedicades a la innovació i a l’estratègia; departaments creatius i d’art d’agències de publicitat; àrees de recerca en empreses i institucions.

 

Exalumnes IED DESIGN treballen a:

Bertone, Frecan, Capmar, Projeckta, Zicla, Lamborghini, Hyundai, Grupo Pangea, Seat, Fun Lab, Orbitel, Cazaly Sylvain, Home Design, MTL Brands, BMW, McLaren, BM Lightning Design, Design Dies, Ubica, Estudi Interiorisme Salietti, Pia Capdevila, VMoto Europa, Scutum Logistics, Gama Ubica, Tarrago Cortés Interioristes, Ibisland Invest, Interiodista Decoración Digital, etc.

Empreses

El curs potencia la cultura del projecte amb empreses per solucionar la distància entre formació i món laboral. Els alumnes no només estudien la metodologia i les eines de les disciplines sinó que també aprenen a treballar i a relacionar-se amb briefings i clients reals.

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Ferrari, Iniciativa BMW, Seat, Mercedes Benz, Casa Decor, Volvo, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Orbea, Panasonic, Derbi, Renault, Zicla, Roca, Decoexpo, Alstom, Hyundai, Toyota, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Consorzio Tecnologie Meccaniche Centro Italia, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN and Los Cármenes.

Crèdits

Coordinador

RAFFAELLA PERRONE

Doctorat en Arquitectura. 

Va estudiar al Politecnico di Milano i a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona.  De 2000 a 2016 va exercir com a docent i responsable de diferents departaments en ELISAVA Escola Universitària de Barcelona. Des de juliol de 2016 és Directora General de l’Àrea de Disseny de IED Barcelona. En els últims dos anys ha participat en moltes conferències sobre creativitat, disseny i educació, publicant articles i assajos a nivell nacional i internacional. Ha estat professora convidada en cursos del Politecnico di Milano i a la Universitat Lliure de Bozen (IT). Des de juny de 2017 és Vicepresidenta de ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i del Disseny) a Barcelona.

ORIOL GUIMERÀ

Va estudiar a Elisava i es va graduar al 1994. Va treballar a Milà per aprendre dels clàssics en un estudi multicultural com Isaho Hosoe Design, amb qui va guanyar el Compasso d’Oro. Al 1998 va estudiar postgraus en creació i gestió d’empreses abans de crear el seu estudi de disseny multidisciplinari i de producte, Tàctica, un projecte pioner al país i de disseny multidisciplinari. Al 2006 va assumir la direcció de disseny a temps parcial de Simon Lighting per generar producte de valor afegit on desenvolupa un profund canvi conceptual en processos. Al 2008 va fundar GuimeraiCinca, estudi de disseny de producte especialitzat. La col·laboració va cessar al 2013 per enrolar-se com a director creatiu i de màrqueting a l’empresa de Smart Cities orientada a mobilitat urbana ParkHelp.

Actualment, desenvolupa tasques de director creatiu en el grup Font Barcelona-Fontini i dirigeix l’estratègia de desenvolupament de l’àrea de Design de l’IED Barcelona. Ha col·laborat, a més de les citades, amb nombroses empreses com Alstom, Santa&Cole, Kibuc, NaniMarquina, Kettal, Lamp i Estiluz. Ha estat galardonat amb el Red Dot, el premi del Jurat de Maison Object i diversos Delta Award Selection.

Altres Cursos Relacionats

Noticies relacionades

  • Fashioners of the World
    El passat 22 de juny l’Auditori de Barcelona va acollir… Més info +
  • L’IED Barcelona al Top 25 de las millors universitats de moda del món
    L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha estat seleccionada per… Més info +
  • Cerimònia d'Entrega de Diplomes 2018
    El IED Barcelona celebra l’entrega de diplomes dels Títols Superiors,… Més info +

Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a miResponsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Cursos

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

>