Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

Sol·licitar informació

Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport

Idioma: Espanyol

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre de 2020

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 11.900 € anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

L’especialitat en Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport és equivalent a Grau Universitari (240 ECTS). Aquest curs forma professionals capaços de projectar no només vehicles, sinó sistemes de transport i accessoris lligats al sector. El disseny de transport és una disciplina que va més enllà del disseny d’automòbils, el transport demanda una adaptació i varietat que respongui a diverses necessitats, des de les motocicletes amb usos urbans, avions amb un disseny interior inimaginable fins a vaixells amb una infinita varietat de dimensions i tecnologia que els fa autosuficients. Sigui en el mitjà que sigui (terrestre, aquàtic o aeri) el disseny per transportar productes o persones requereix una visió amplia i transversal que s’adapti a les necessitats actuals.

La formació a l’IED Barcelona abasta no només les últimes tècniques i tecnologies vinculades a la concepció i estilisme dels vehicles (cotxes, avions, vaixells, etc.) sinó que contempla la globalitat de les solucions buscant anar més enllà i preveient les necessitats que poden sorgir en matèria de transport.

Les Especialitats en Disseny, equivalents a Graus Universitaris, de quatre anys de duració (240 ECTS), tenen l’objetiu de transformar la passió, el talent i la creativitat en coneixements i capacitats que permetin als futurs professionals del disseny desenvolupar les seves carreres.

Objectius

El disseny de transport travessa un profund procés de canvi, els automòbils d’avui són diferents als cotxes d’abans, amb una important incorporació de tecnologia que els transforma radicalment; nous sistemes d’alimentació, noves eines, aplicacions, usos segmentats, interaccions cada vegada més sofisticades que porten a l’usuari a viure una nova experiència i nous sistemes en el procés de comercialització.

Aquesta especialitat ensenya a l’alumne a projectar no només vehicles, sinó sistemes de transport i accessoris lligats al sector. Forma dissenyadors d’interiors i exteriors de transports que sàpiguen enfrontar-se a factors comercials, psicològics i socials relacionats amb la mobilitat.

En aquest curs s’ensenya a comprendre aspectes com els mecanismes psicològics i emotius dels consumidors, ciutadans o usuaris, units al concepte de transport, de vehicle i la cultura dels diferents targets de referència. Facilita als participants la interpretació de les necessitats i expectatives dels ciutadans, mantenint alhora la creativitat, l’estil, les tendències i el cicle de vida del producte.

L’experiència en aquest camp, unida a la col•laboració de grans empreses que treballen en el sector, permet desenvolupar aquesta particular competència teòrica i al mateix temps pràctica, típica dels grans projectistes de transport. La metodologia subratlla la continua comparació entre els coneixements teòrics i tècnics, i les aplicacions concretes basades en l’elaboració i el desenvolupament de projectes de dificultat creixent.

El primer any del curs els estudiants de disseny de transports treballen de manera conjunta amb altres especialitats per generar una base metodològica i de procés creatiu. El centre de la creativitat és l’experiència del propi dissenyador en el que denominem Entorn Propi. 0Durant aquest any l’estudiant es familiaritza amb els materials, les eines, les tècniques necessàries i comprova com prenen forma les idees segons el criteri i el mitjà utilitzat.

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual i es comencen a estudiar les eines de l’especialitat com: packaging, clay, Key sketch, retolador Chartpaks, Alias i comunicació gràfica.

El segon any continua amb l’aprenentatge incorporant metodologies de recerca, processos i eines que permeten resoldre necessitats específiques de persones i empreses en un Entorn Proper. Aquesta metodologia demostra al futur dissenyador que les seves necessitats no són les de tot el món i aprèn a comprendre-les i a treballar per resoldre les necessitats específiques dels projectes que se li plantegen. El nivell tècnic va en augment per consolidar la capacitat del jove dissenyador per expressar les seves idees i controlar el desenvolupament. L’estudiant comença les col•laboracions de projectes amb empreses.

El tercer any suposa un gran salt. Comença la preparació al món professional, amb la incorporació d’assignatures de gestió, una major complexitat projectual així com una major demanda de consecució de resultats. L’estudiant està, en aquest punt, capacitat per crear a partir d’una bona base tècnica i de metodologia creativa. Apareix també la demanda de rigor professional i la implementació de codis de la professió que han de permetre el seu desenvolupament professional. En aquesta fase l’estudiant afronta la resolució de projectes en Entorns Llunyans, on ha d’usar totes les seves eines per resoldre projectes per persones amb les que té menys vincles (geogràfics, generacionals, culturals o econòmics) apropant la seva formació a la realitat que viurà en sortir de l’IED Barcelona.

En aquest moment, l’estudiant està treballant en projectes amb brief reals i reptes que vénen d’empreses.

En el quart any l’estudiant ha de mostrar la seva aptitud per desenvolupar qualsevol dels rols professionals als quals pot aspirar com a dissenyador format a l’IED Barcelona sota els requisits de continguts marcats pel Ministeri d’Educació i la Generalitat de Catalunya. La formació a nivell tècnic està completada i el dissenyador afronta el repte de la multidisciplinarietat, la visió a llarg termini i els serveis vinculats a la seva especialitat. El denominem Entorn Complex.

L’estudiant ha de preparar un portfolio amb capacitat professional que mostri la seva singularitat com a creatiu i que li obri les portes al món laboral. Finalment, el jove creatiu ha de mostrar que és ja un professional en potència a través de la resolució d’un repte real, el projecte de final de curs, plantejat por una empresa de prestigi seleccionada per l’IED. Ha de presentar el seu projecte tant a nivell acadèmic com a un client real que avalua la seva preparació per treballar en una empresa pròpia o per la seva conta.

Metodologia

El curs ofereix una trajectòria formativa que ensenya a l’alumne a comprendre i a anticipar les exigències del mercat, intervenint amb les intencions empresarials i traduint-les en un projecte concret que pugui realitzar-se industrialment. Potencia la importància del concepte, en grau d’avançar-se a les tendències i als estils de consum, gràcies a la comprensió de les exigències del mercat i a les necessitats socials.

Aporta també, un coneixement dels materials i les tecnologies de producció amb la finalitat de dur els projectes a la realitat. Més enllà d’una comprensió teòrica, la intervenció de l’alumne es concreta en anàlisis tecnològiques, funcionals, ergonòmiques i de comportament específic.

Sortides Laborals

Dissenyadors d’interiors i exteriors de cotxes, motos, vaixells, sector aeronàutic, transport públic, color&trim, modelat 3D, etc.

Exalumnes IED DESIGN treballen a:

Bertone, Frecan, Capmar, Projeckta, Zicla, Lamborghini, Hyundai, Grupo Pangea, Seat, Fun Lab, Orbitel, Cazaly Sylvain, Home Design, MTL Brands, BMW, McLaren, BM Lightning Design, Design Dies, Ubica, Estudi Interiorisme Salietti, Pia Capdevila, VMoto Europa, Scutum Logistics, Gama Ubica, Tarrago Cortés Interioristes, Ibisland Invest, Interiodista Decoración Digital, etc.

Empreses

El curs potencia la cultura del projecte amb empreses per solucionar la distància entre formació i món laboral. Els alumnes no només estudien la metodologia i les eines de les disciplines sinó que també aprenen a treballar i a relacionar-se amb briefings i clients reals.

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Ferrari, Iniciativa BMW, Seat, Mercedes Benz, Casa Decor, Volvo, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Orbea, Panasonic, Derbi, Renault, Zicla, Roca, Decoexpo, Alstom, Hyundai, Toyota, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Consorzio Tecnologie Meccaniche Centro Italia, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN and Los Cármenes.

 

Crèdits

Coordinador

JESÚS IGLESIAS

Graduat en Disseny Industrial en Elisava, també posseeix quatre màsters: Mobiliari urbà (Elisava), Mobiliari d’oficina (Elisava), Eco Disseny (Pompeu Fabra) i Disseny industrial i creació de productes (Universitat Politècnica de Catalunya).

Posseeix una àmplia experiència en la indústria del transport: Seat, DCE VW Group i Audi design Studios, Nissan, Lamborghini o Suzuki.

Actualment treballa en Seat com a dissenyador exterior creatiu i líder de Leon Segment Design i Future Design Strategy. En el IED Barcelona  coordina  el Títol Superior en Disseny de Producte, Itinerari en Transport i el Undergraduate Degree en Product Design, Itinerary in Transportation Design.

Premis:

-Best Design Concept Car Exterior of the Year, Red Dot Award

Seat Salsa Multidriving Concept Car “Dynamic line, Autoemoción philosophy”.

– Red Dot Award Best of the Best 5-door Hatchback

Seat Ibiza Fourth generation “Arrow Design”

– Red Dot Design Quality

Seat Ibiza 3-door SortCoupe

Altres Cursos Relacionats

Disseny Gràfic
Més info +
Disseny d'Interiors
Més info +
Disseny de Producte
Més info +

Noticies relacionades

El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Inaugurem Point Two, un espai tecnohumanista dedicat a la investigació aplicada al disseny
Més info +
¿QUÉ HACE UN HOSPITAL SIN DISEÑADORES?
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close