subir

Postgrau en Food Event Design

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 3 mesos

Data d'inici: Online 21/01/19 + presencial 25/07/19

Horari: Dilluns a jueves de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 30*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Introducció

El Postgrau en Food Event Design proporciona totes les bases perquè els futurs professionals puguin crear un càtering original amb una experiència innovadora en la que hi participin no només estímuls gustatius sinó tots els sentits a través de contrastos de temperatures i textures, de jocs de colors i formes i d’enganys visuals. Els estudiants aprenen a utilitzar la provocació, la ironia, la descontextualizació, la performance o l’espectacle, responent sempre a una reflexió gastronòmica, com a punt de partida per a la creació de noves experiències per als participants de l’esdeveniment.

Objectius

Els objectius del curs són: generar experiències amb els dissenys, crear un llenguatge propi relacionant la cultura gastronòmica amb el món de l’art i del disseny, recuperar la tradició (memòria gastronòmica) i fusionar-la amb els últims cànons estètics, treballar en equips multidisciplinaris, i disposar de les eines i coneixements teòrics necessaris per poder desenvolupar un projecte des del seu inici fins a la seva fi. S’aprenen recursos de tècniques de negociació, coolhunting gastronòmic, fotografia, tècniques de representació, etc.

Metodología

El postgrau s’inicia amb un bloc teòric on es treballen els conceptes previs, processos de disseny, tipologies de l’esdeveniment genèric i història de la gastronomia. Amb tot això, l’alumne disposa d’una base sòlida per definir la millor proposta gastronòmica, contextualitzant-la per a l’esdeveniment en qüestió.

El segon bloc es destina a l’àrea projectual on es realitzen diferents exercicis pràctics. En tots ells la protagonista és la matèria comestible entesa com el principal vehicle comunicador per aconseguir l’èxit de l’esdeveniment.

Existeix un tercer bloc optatiu format per sortides formatives fora de l’horari lectiu amb l’objectiu d’ampliar els coneixements dels alumnes

Perfil de l'estudiant

El curs es dirigeix a dissenyadors industrials, gràfics i interioristes amb experiència mínima de dos anys en el seu camp i apassionats pel sector de la gastronomia dins d’un esdeveniment, que vulguin dirigir el seu perfil professional a aquest món.

Creatius de qualsevol sector interessats pel món culinari i més específicament a oferir i dirigir noves experiències dins del món del catering.

Es realitzarà una entrevista prèvia per valorar l’interès i la motivació del candidat.

Sortides Laborals

El curs forma especialistes que sàpiguen projectar el moment gastronòmic en un esdeveniment. Per tant, l’estudiant pot formar part de l’equip d’una agència de gestió d’esdeveniments o també dirigint una empresa de càtering.

COORDINADOR

SERGI FREIXES

Investigador i Dissenyador gràfic. Va cursar els estudis de disseny gràfic a La Massana. L’avalen els seus anys com a creatiu a l’estudi d’Enric Satué (Premi Nacional de Disseny).

És coautor dels llibres “Llibres Prohibits” i “Revistes Prohibides” amb Viena Editorial i “El món de la cervesa artesanal” amb Larousse Editorial. Actualment dirigeix el seu estudi on col·labora amb les millors editorials del país i és director editorial de Beta Editorial.

És comissari de diferents exposicions, com “Contes en guerra. Literatura infantil en temps de guerra” i “Menús de Guerra, cuina d’avantguarda i supervivència” per al Museu d’Història de Catalunya, i és director d’art de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Altres Cursos Relacionats

Noticies relacionades

  • Fashioners of the World
    El passat 22 de juny l’Auditori de Barcelona va acollir… Més info +
  • L’IED Barcelona al Top 25 de las millors universitats de moda del món
    L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha estat seleccionada per… Més info +
  • Cerimònia d'Entrega de Diplomes 2018
    El IED Barcelona celebra l’entrega de diplomes dels Títols Superiors,… Més info +













Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi











Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Cursos

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

>