subir

Postgrau en Food Event Design

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 6 mesos

Data d'inici: Online 21/01/19 + presencial 24/04/19

Horari: Dilluns a jueves de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 30*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Introducció

El Food Event Design és la conceptualització d’un esdeveniment gastronòmic a través de la generació d’una experiència sensorial i gustativa que estimula emocions, vincles i records.

El professional del disseny que conceptualitza i produeix un esdeveniment que es materialitza en elements gastronòmics i objectes dissenyats per crear experiències úniques i inoblidables és el Food Event Designer. El seu públic són empreses o particulars que tenen la necessitat de generar un servei o presentar un producte als seus clients d’una manera especial i diferent. El Postgrau en Food Event Design forma aquest nou perfil professional.

Objectius

– Desenvolupar un llenguatge propi a partir de la relació entre cultura gastronòmica, l’art i el disseny.

– Treballar en un equip multidisciplinari amb les diferents figures professionals que col·laboren en un esdeveniment culinari.

– Disposar de les eines i coneixements necessaris per desenvolupar un projecte en totes les seves fases.

Metodología

Els continguts del Postgrau en Food Event Design s’imparteixen amb una metodologia blended a través del campus connectIED i classes presencials.

Contingut Online

En aquests continguts s’accedeix a uns coneixements específics vinculats als mòduls d’esdeveniments i creativitat.

Segueixen la metodologia d’aprenentatge basada en la resolució de reptes: consisteix a resoldre diverses activitats vinculades a una situació fictícia a través dels recursos proporcionats. Aquestes tasques es desenvolupen de forma autònoma, seguint el calendari de lliuraments establert.

Un especialista en cadascun dels mòduls orienta al llarg d’aquest procés d’aprenentatge a través de la plataforma connectIED.

Contingut presencial

Enllacen els continguts dels mòduls d’esdeveniments i creativitat amb els altres que componen el curs: tècniques de cuina i material comestible, la figura del Food Event Designer i el projecte final.

Aquests continguts s’imparteixen a través de:

– Classes teoricopràctiques que assenten de manera sòlida les bases de coneixement per garantir l’èxit en l’execució d’idees. En classes teòriques s’arriba també a la resolució de casos pràctics prenent exemples de la realitat o desenvolupant projectes específics sobre temàtiques concretes per enriquir els continguts del programa.

– Conferències que acosten les experiències d’alguns dels professionals més destacats del sector, per tal de conèixer diversos exemples de la realitat actual, resoldre dubtes i inquietuds i establir una sòlida xarxa de contactes.

– Visites que ofereixen la possibilitat de veure in situ els diversos espais en els quals es desenvolupen algunes de les activitats professionals de cada sector.

– Tallers o workshops en els quals es posen en pràctica els coneixements adquirits durant el curs i s’experimenta amb diferents eines de treball.

Perfil de l'estudiant

El curs s’adreça a diplomats i / o llicenciats en diferents disciplines del Disseny (Disseny Industrial, Disseny Gràfic, Disseny d’Interiors, Disseny de Moda, Arquitectura) i Belles Arts que vulguin ampliar els seus coneixements en un sector diferent i complementari a la seva formació.

Es realitzarà una entrevista prèvia per valorar l’interès i la motivació del candidat.

Podran accedir als programes els participants que acreditin una titulació universitària o un grau propi d’universitat. Els candidats que no tinguin la titulació universitària requerida, podran accedir a determinats programes en virtut dels seus mèrits professionals. En aquest cas, i amb caràcter discrecional per part de l’IED Barcelona, es determinarà quin tipus de certificació s’obtindran.

Sortides Laborals

El Postgrau en Food Event Design forma un nou perfil professional que dirigeixi un equip d’especialistes (cuiners, gràfics, interioristes, etc.) per proposar tot tipus d’experiències gastronòmiques dins d’un esdeveniment i especialistes que sàpiguen projectar el moment gastronòmic en un esdeveniment.

Per tant, l’estudiant pot formar part de l’equip d’una agència de gestió d’esdeveniments o també dirigir una empresa de càtering.

COORDINADOR

SERGI FREIXES

Investigador i Dissenyador gràfic. Va cursar els estudis de disseny gràfic a La Massana. L’avalen els seus anys com a creatiu a l’estudi d’Enric Satué (Premi Nacional de Disseny).

És coautor dels llibres “Llibres Prohibits” i “Revistes Prohibides” amb Viena Editorial i “El món de la cervesa artesanal” amb Larousse Editorial. Actualment dirigeix el seu estudi on col·labora amb les millors editorials del país i és director editorial de Beta Editorial.

És comissari de diferents exposicions, com “Contes en guerra. Literatura infantil en temps de guerra” i “Menús de Guerra, cuina d’avantguarda i supervivència” per al Museu d’Història de Catalunya, i és director d’art de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Altres Cursos Relacionats

Noticies relacionades

  • L'IED Barcelona col·labora amb Metges sense Fronteres per solucionar els problemes de mobilitat al Congo
    Un equip d’estudiants del Títol Superior en Disseny de Producte… Més info +
  • HERNÁN ORDOÑEZ Y JOSEP FERRANDO EN EL TRIMARCHI 2017
    El IED Barcelona vuelve a participar en la 17 edición… Més info +
  • Folch Studio visita l'IED
    El dimarts dia 15 de maig l’IED Barcelona rebrà a… Més info +













Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi











Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Cursos

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close