subir

Postgrau en Food Event Design

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 3 mesos

Data d'inici: Online 01/10/18 + presencial 21/01/19

Horari: Dilluns a jueves de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 30*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Introducció

El Postgrau en Food Event Design proporciona totes les bases perquè els futurs professionals puguin crear un càtering original amb una experiència innovadora en la que hi participin no només estímuls gustatius sinó tots els sentits a través de contrastos de temperatures i textures, de jocs de colors i formes i d’enganys visuals. Els estudiants aprenen a utilitzar la provocació, la ironia, la descontextualizació, la performance o l’espectacle, responent sempre a una reflexió gastronòmica, com a punt de partida per a la creació de noves experiències per als participants de l’esdeveniment.

Objectius

Els objectius del curs són: generar experiències amb els dissenys, crear un llenguatge propi relacionant la cultura gastronòmica amb el món de l’art i del disseny, recuperar la tradició (memòria gastronòmica) i fusionar-la amb els últims cànons estètics, treballar en equips multidisciplinaris, i disposar de les eines i coneixements teòrics necessaris per poder desenvolupar un projecte des del seu inici fins a la seva fi. S’aprenen recursos de tècniques de negociació, coolhunting gastronòmic, fotografia, tècniques de representació, etc.

Metodología

El postgrau s’inicia amb un bloc teòric on es treballen els conceptes previs, processos de disseny, tipologies de l’esdeveniment genèric i història de la gastronomia. Amb tot això, l’alumne disposa d’una base sòlida per definir la millor proposta gastronòmica, contextualitzant-la per a l’esdeveniment en qüestió.

El segon bloc es destina a l’àrea projectual on es realitzen diferents exercicis pràctics. En tots ells la protagonista és la matèria comestible entesa com el principal vehicle comunicador per aconseguir l’èxit de l’esdeveniment.

Existeix un tercer bloc optatiu format per sortides formatives fora de l’horari lectiu amb l’objectiu d’ampliar els coneixements dels alumnes

Perfil de l'estudiant

El curs es dirigeix a dissenyadors industrials, gràfics i interioristes amb experiència mínima de dos anys en el seu camp i apassionats pel sector de la gastronomia dins d’un esdeveniment, que vulguin dirigir el seu perfil professional a aquest món.

Creatius de qualsevol sector interessats pel món culinari i més específicament a oferir i dirigir noves experiències dins del món del catering.

Es realitzarà una entrevista prèvia per valorar l’interès i la motivació del candidat.

Sortides Laborals

El curs forma especialistes que sàpiguen projectar el moment gastronòmic en un esdeveniment. Per tant, l’estudiant pot formar part de l’equip d’una agència de gestió d’esdeveniments o també dirigint una empresa de càtering.

COORDINADOR

El coordinador del curs és Pep Pujol. Dissenyador d’interiors especialitzat en crear espais d’hostaleria i comercials. Ha estudiat a l’Escola d’Hostaleria de Barcelona ESHOB, especialitzant-se en cuina a finals dels anys 90.

Ha treballat durant set anys en el sector, destacant El Bulli catering, Catering Casanovas i Ca n’Elobre on va ser cap de cuina. Inicia la seva carrera professional com a dissenyador realitzant projectes d’habitatges  D’Interiors a Granollers. Seguidament va entrar a formar part de la plantilla en el despatx de Joan Batlles i Pi dissenyant i executant projectes d’hostaleria, habitatges i locals comercials. Ha estat cinc vegades ponent a la Escola Superior d’Hostalería de Barcelona sobre el concepte de disseny i bases per a la realització de projectes de restaurants i hotels.

Al 2008 va entrar a formar part de l’equip de Ramon Malvar Arquitectes.

Al 2009 va crear juntament amb Daniel Orobitg, Auditgourmet Consulting, amb la intenció de continuar la seva trajectòria professional en el sector de l’hostaleria i el disseny. A dia d’avui segueix realitzant projectes a nivell internacional amb Auditgourmet consulting. També col·labora amb Gastro Radio gravant setmanalment el programa “Solucions per a problemes diaris”.

 

Altres Cursos Relacionats

Noticies relacionades

  • Folch Studio visits IED
    On Tuesday 15th May, IED Barcelona will be welcoming Albert Folch,… Més info +













YesHe llegit, entenc i accepto les polítiques de privacitat.











Cursos

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

>