Master en Disseny d’Espais Interiors
Sol·licitar informació

subir

Master en Disseny d'Espais Interiors

Edició: 18ª

Idioma: Espanyol

Duració: 6 mesos

Data d'inici: 22 de setembre 2020

Horari: De dilluns a divendres de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu:12.400€ (Taxa de matrícula 2.500€ + taxa de curs 9.900€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Disseny d’Espais Interiors proporciona els coneixements i eines necessaris per a resoldre projectes per a hotels i espais gastronòmics o retail en col·laboració amb clients reals (Hotel W Barcelona, Hotel Majestic, Hotel Murmuri, Hotel Praktik Rambla, etc.), aportant una experiència significativa per a desembolicar-se posteriorment en el mercat laboral.

En els últims anys s’ha generat una creixent demanda de dissenyadors d’interiors per a Hospitality. Aquesta tendència és encara major en ciutats de gran atractiu turístic i cultural, com Barcelona. És per això que el programa inclou sortides per la ciutat i visites a espais rellevants del sector o a estudis de disseny, així com conferències, workshops i monogràfics.

El Master proposa tres projectes diferents a través dels quals es treballa en les especialitats d’Hotels i Espais Gastronòmics o Retail.

Especialitzacions

Si l’estudiant està interessat en obtenir les dues especialitzacions, podrà realitzar l’altre en el curs següent, quedant convalidada la base transversal i obtenint així la segona titulació de Master.

DISSENY D’INTERIORS PER A HOTELS I ESPAIS GASTRONÒMICS

L’especialitat dota de les eines que es requereixen per a una diferenciació d’aquests espais a partir de l’experiència dels seus usuaris i els requisits comercials.

DISSENY D’INTERIORS PER A RETAIL

El disseny d’espais comercials es vincula estretament amb la imatge de marca, incloent-la en el procés creatiu.

Objectius

Els objectius d’aquest curs són:

– Treballar tots els punts propis d’un projecte d’interiorisme en el sector del Hospitality: des de la concepció de la idea i la generació del concepte fins a la projecció de la proposta que inclou el disseny de totes les solucions tecnològiques (selecció de materials, criteris de sostenibilitat, luminotècnia …).

– Explorar solucions creatives i innovar en el disseny des d’una mirada crítica i contemporània. Proposar una investigació sobre els aspectes formals, funcionals i tècnics que permeti als estudiants fer un salt qualitatiu en la seva carrera.

– Millorar la capacitat de comunicació gràfica dels estudiants amb el treball de la representació dels projectes a força de la generació de plànols, renders i maquetes.

– Exercitar els estudiants amb presentacions orals davant d’un públic professional o un client.

– Capacitar els estudiants per interactuar amb diferents professionals del sector.

– Adquirir una metodologia creativa i projectual pròpia que permeti als estudiants desenvolupar la seva carrera en aquest o qualsevol altre àmbit del món del disseny.

Metodologia

El Master en Disseny d’Espais Interiors potència l’aplicació dels coneixements teòrics. Així, totes les assignatures es posen en pràctica durant el desenvolupament dels projectes. Aquest mètode comporta un alt grau de cohesió entre la part teòrica i la pràctica, a més d’afavorir conclusions viables des del punt de vista constructiu i econòmic. Per tant, el mecanisme de treball és necessàriament actiu i aplicat a la realitat professional, sense oblidar la llibertat d’ideació, experimentació i redacció d’hipòtesis dels estudiants.

L’observació, l’anàlisi i l’experimentació formen part essencial de l’aprenentatge. És per això que tant les classes teòriques com els projectes estan recolzats per sortides i visites guiades pels professors del Màster. D’aquesta manera, els estudiants tenen l’oportunitat de conèixer l’entorn arquitectònic i d’interiorisme de Barcelona de la mà de professionals de la ciutat. També es visiten estudis de dissenyadors locals que obren les portes als estudiants per compartir la seva experiència professional i la seva visió del disseny.

Perfil de l'estudiant

– Professionals amb un mínim de dos anys d’experiència, titulats en disciplines relacionades amb el disseny, preferentment en arquitectura, disseny d’interiors o disseny industrial, que vulguin adquirir les eines necessàries per enfrontar-se a un projecte d’interiorisme del sector de l’hospitality de manera eficaç , i en el context d’un mercat cada vegada més competitiu i canviant.

– Professionals d’altres àmbits que no siguin purament de disseny, però en aquests casos els estudiants hauran de ser conscients de posseir, per compte propi, suficients coneixements sobre el disseny espacial, l’elaboració de conceptes aplicats al projecte i el maneig de les eines de representació gràfica digital contemporànies. En aquests casos les possibilitats d’èxit de l’estudiant estan relacionades amb el seu procés de formació empíric, i les seves capacitats autodidactes.

– En tots els casos els alumnes hauran de presentar un CV i una cartera amb projectes propis tant de l’àmbit acadèmic com professional.

Sortides Laborals

El Màster desenvolupa les competències pròpies del dissenyador. Ofereix als estudiants una formació completa que els permet enfrontar-se a tot tipus de projectes relacionats amb el món del disseny. Finalitzen els estudis sent capaços de proposar, desenvolupar i implementar nous i innovadors espais en qualsevol àmbit del disseny, tot i que el Master està orientat a l’interiorisme d’hotels i espais gastronòmics.

Aquest tipus de projectes, amb un caràcter eminentment comercial, estan estretament relacionats amb la imatge de marca i el branding, de manera que els estudiants adquireixen coneixements que a més els permeten orientar la seva professió cap a aquest sector.

En qualsevol cas, el Màster prepara als estudiants tant per aportar valor en equips interdisciplinaris en estudis d’Arquitectura i Disseny d’Interiors com per treballar de forma independent des del seu propi estudi.

COORDINADOR

Els arquitectes Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo i Lucas Echeveste Lacy formen El Equipo Creativo, estudi basat en Barcelona i especialitzat en el disseny d’espais per a la gastronomia, així com espais de marca i comercials.

Van començar al 2010, amb el disseny del ja emblemàtic restaurant Tickets i la cocteleria 41º de Ferran i Albert Adrià. Des d’aleshores han realitzat diferents projectes, relacionats sempre amb el món gastronòmic, treball que ha estat reconegut en nombrosos premis de disseny internacionals, com per exemple els prestigiosos Restaurant and Bar Design Awards, The Great Indoors Awards, FX International Award, Best of the Year Award o AIT Interior Contract Award. Els seus projectes han estat publicats en webs i revistes especialitzades en més de vint països.

NATALI CANAS DEL POZO

Estudia arquitectura entre Barcelona i Berlin i realitza el Master d’Arquitectura, Art i Espai Efímer a la Fundació UPC. L’any 2006 és premiada amb una beca de la Fundació La Caixa per a realitzar el Master in Advanced Architectural Design de la Universidad de Columbia de Nova York, on rep, entre altres premis, el prestigiós premi a l’excel·lència en el disseny Wiliam Ware Prize.

La seva experiència professional com a arquitecta inclou col·laboracions en el Departament de Disseny d’Exposicions del Museo Guggenheim de Nova York, el Studio Daniel Libeskind a Berlín o l’estudi ADD + Bailo Rull a Barcelona.

En l’actualitat és socia fundadora de El Equipo Creativo, especialitzat en la creació d’espais per a la gastronomia. El seu especial interès en la docència l’ha portada a col·laborar a diverses escoles de disseny a Barcelona, així com en els departaments d’ Arquitectura del Barnard College i la Universitat de Columbia de Nova York.

OLIVER FRANZ SCHMIDT

Realitza la formació professional de fusteria a Alemanya abans d’estudiar arquitectura a Kaiserslautern i Barcelona. Durant la carrera universitària gana el premi alemany Foment de Construcció en Fusta, el premi europeu Solar Building i el premi alemany Egon Eiermann.

Col·labora com a arquitecte amb l’estudi EMBT, Enric Miralles i Benedetta Tagliabue a Barcelona, l’estudi ASTOC- Kees Christiaanse, Architects & Planners a Colònia i amb l’arquitecte Xavier Claramunt a Barcelona.

Des de 2003 s’especialitza en el disseny d’espais gastronòmics. Ha estat assessor d’arquitectura i responsable del disseny de la cuina per a la Fundació ALICIA, un centre d’innovació i recerca agro-alimentària assessorat per Ferran Adrià.

Soci fundador de El Equipo Creativo.

LUCAS ECHEVESTE LACY

Arquitecte per la Universitat de Navarra, desenvolupa la seva carrera professional en diferents ciutats, treballant en estudis de prestigi internacional, com el Studio Daniel Libeskind (Berlin), MAP-Mateo arquitectes (Barcelona) o Jean Nouvel (Barcelona).

De la seva estada a Nova York col·laborant en l’estudi Leven Betts, cal esmentar la seva participació com a dissenyador d’algunes exposicions pel Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum, com ara Piranessi as Designer, House Proud y Rococo: The Continuing Curve.

En l’actualitat és soci de El Equipo Creativo, on està especialitzat en les fases de recerca, conceptualització i visualització dels projectes.

Empreses

Per a que els estudiants desenvolupin el Treball Final de Master (TFM) en el context real del mercat laboral, comptem amb la col·laboració d’empreses seleccionades per IED Master.

En edicions anteriors els estudiants van treballar amb el Sercotel Amister Art Hotel Barcelona,  l’ Hotel W Barcelona, Hotel Murmuri Barcelona, Hotel Majestic Barcelona y Hotel Praktik Rambla.

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Noticies relacionades








Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


















Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Cursos

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close