Master en Design for Virtual Reality
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

Sol·licitar informació

Master en Design for Virtual Reality

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 9 mesos

Format: 19 de gener de 2023

Horari: Dimarts, dimecres, dijous i divendres, de 18.30 a 21.30h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 14.600€ (Taxa de matrícula 3.900€ + taxa de curs 10.700€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Design for Virtual Reality prepara a una nova generació de dissenyadors en la creació d’experiències i solucions immersives mitjançant l’ús de tecnologies i eines de Realitat Virtual. Amb un fort component creatiu i tecnològic, promou noves formes de dissenyar, aprendre i interactuar mitjançant el desenvolupament de narratives innovadores.

Els experts assenyalen que l’impacte de la Realitat Virtual en les nostres vides serà comparable al d’internet o els smartphones i les seves possibilitats en multitud d’àmbits — educació, entreteniment, digitalització de les ciutats, mercat audiovisual, arquitectura, automoció, enginyeria o acció social– són immenses.

És per això que el mercat laboral demanda cada vegada més professionals que comprenguin l’escenari actual i futur, així com el potencial de les tecnologies existents i tinguin una visió creativa sobre el disseny de continguts, experiències, productes i serveis.

Pel seu contingut especialitzat, es tracta d’un màster pioner a Europa. El seu programa es divideix en Design Studio, que abasta les assignatures del mòdul teòric, Design Tech, on s’aborda el maneig de hardware i software específics de la Realitat Virtual, i Design Lab, un laboratori immersiu per a la creació i desenvolupament de projectes i experiències en diferents àrees.

 
Estudiante del Master en Design for Virtual Reality probando VR y AR en Construmat

Objectius

– Comprendre els processos i metodologies per al disseny, desenvolupament i producció d’experiències immersives, comunicatives, emocionals i socials en Realitat Virtual.

– Desenvolupar narratives, entorns i serveis a través del disseny i ús de les eines tecnològiques de la Realitat Virtual.

– Incorporar una base àmplia de coneixements, metodologies i eines específics del camp de la Realitat Virtual per a la seva aplicació en el desenvolupament de futurs projectes professionals.

– Adquirir autonomia en el mateix procés d’aprenentatge per a manejar amb fluïdesa hardware i software per al disseny amb Realitat Virtual.

– Experimentar amb les diferents possibilitats de la narració i la immersió en diferents sectors.

– Aprendre a dissenyar un marc conceptual i de recursos a utilitzar per a resoldre problemes durant la projectació i donar solucions tècniques idònies.

– Treballar en equips multidisciplinaris que afavoreixin el debat i la col·laboració per a crear dissenys funcionals i efectius.

Metodologia

El Master està dissenyat per a transmetre coneixements i recursos en àmbits específics de la pràctica professional de la Realitat Virtual. Així, el programa del curs:

– Prepara als estudiants per a ser els protagonistes en el procés de disseny i desenvolupament d’entorns en Realitat Virtual a través de tecnologies i eines d’avantguarda que canviaran la forma en què interactuem entre nosaltres i amb el nostre entorn.

– Forma en els nous mètodes de disseny i eines de Realitat Virtual amb hardware i software específics i prepara per a activitats professionals relacionades amb el disseny d’entorns immersius i noves experiències digitals.

– Inclou sessions tècniques sobre desenvolupament de projectes i execució pràctica, així com sessions de teoria aplicada en les quals es tria un tema clau per a integrar els coneixements.

– Promou el desenvolupament de projectes reals, sobre casos concrets, a partir d’un brief de client (empreses o institucions partners).

– Acosta la realitat del sector professional mitjançant l’assistència a esdeveniments internacionals i conferències, com Mobile World Congress o Sónar +D.

Perfil de l'estudiant

– Arquitectes, dissenyadors d’interiors, i perfils relacionats que desitgin explorar les possibilitats creatives de la realitat virtual en els seus camps professionals.

– Dissenyadors gràfics, dissenyadors multimèdia i d’interacció, animadors, artistes digitals i dissenyadors de productes digitals.

– Persones amb experiència acadèmica o professional prèvia acreditada en el camp del disseny, del sector audiovisual o tecnològic i amb interès a explorar els límits creatius marcats per la tecnologia de la Realitat Virtual.

Sortides Laborals

Existeixen nombroses oportunitats en camps d’experiència i disseny d’interfície, arquitectura de la informació i gestió de projectes i hi ha una gran demanda laboral d’especialistes en Realitat Virtual en sectors com els de l’arquitectura i el disseny d’interiors, la indústria audiovisual i d’entreteniment en estudis i agències, el disseny industrial i l’enginyeria, la digitalització de les ciutats, l’educació o la comunicació.

Els graduats compten amb una àmplia varietat de sortides professionals, com ara:

– VR Storyteller: dissenyador i creador de noves narratives de futur.

– Dissenyador i desenvolupador de continguts per a Realitat Virtual en Unity Engine.

– Director i desenvolupador de contingut per a plataformes de VR.

– Dissenyador de UX amb Realitat Virtual.

– Manager de projectes per a continguts i productes XR / VR.

– Dissenyador d’exposicions i esdeveniments d’entorns immersius.

– Desenvolupador i dissenyador de simulacions en estudis d’arquitectura i disseny.

– Creatiu i especialista VR en animació, postproducció (FX) o estudis de gaming.

– Dissenyador de producte XR en empreses del sector TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions) o per a agències interactives i aplicacions comercials.

EMPRESES

La consultora internacional Everis selecciona estudiants del programa per a realitzar pràctiques, en el marc del seu “Students Pla” i en funció de les necessitats existents.

Empreses amb les quals ha col·laborat el màster: Sónar + D,  Everis España y Zeleros.

COORDINACIÓ

Mery Glez

En els 15 últims anys, ha treballat en projectes internacionals com a Audiovisual & Interactive Designer amb arquitectes, dissenyadors, desenvolupadors i professionals de comunicació i màrqueting dissenyant i creant continguts audiovisuals intel·ligents per a museus, exposicions, fires, esdeveniments, producte i experiències en Realitat Mixta.

Sòcia de l’estudi Out of Format, integrat per un equip multidisciplinari internacional amb base en Barcelona i Milà. Realitza vídeo projeccions sobre estructures arquitectòniques indoor i outdoor, interactivitat, AR, VR i produccions de vídeo per a esdeveniments, festivals, moda i marques.

Cofundadora de GEOGAMING, projecte premiat per la Unió Europea pel desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies. 

Assessora experta en Educació i Indústries Creatives en la Comissió Europea. Diplomada en Video Design, va estudiar també en la SVA (School of Visual Arts) de Nova York i es va graduar en el FabLab en Fabricació Digital i Electrònica del MIT. Imparteix classes en el Departament de Visual Arts de l ‘IED a Milà i Barcelona.

CRÈDITS

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Master en Interaction Design
Més info +
Curs d'Estiu en Graphic Design in Branding
Més info +
Curs d'estiu en Disseny Gràfic
Més info +
CSP en Disseny Gràfic
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat