Master en Service Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Columbus | Management

Projecte: Columbus

Sol·licitar informació

Master en Service Design

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 9 mesos

Data d'inici: Octubre 2022

Horari: Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 18.30 a 21.30h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 14.600€ (Taxa de matrícula 3.900€ + taxa de curs 10.700€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Service Design prepara als futurs dissenyadors en les diferents dimensions de l’àmbit dels serveis, oferint-los l’oportunitat de conèixer les bases teòriques de la disciplina i de posar en pràctica mètodes i eines específics de cadascuna d’elles. Mitjançant el desenvolupament de projectes per equips, els estudiants s’enfronten al desafiament de crear o transformar un servei des de la recerca, passant per la ideació i el prototipat, fins a la preparació del pilot a implementar.

Estem envoltats de serveis. Encara que no som del tot conscients, durant un dia utilitzem desenes d’ells. Ens movem en transport públic o en vehicle compartit, consultem en el mòbil les notícies, paguem una compra, assistim a una classe, tirem alguna cosa a una paperera o anem al metge.

Més enllà de la pròpia percepció, les xifres constaten el creixent pes dels serveis en el món: ja representen el 65% del PIB global –69,5% als països de renda alta i el 53,7% en els de mitjana i baixa–, segons dades del Banc Mundial.

Això ha motivat una demanda creixent de professionals especialitzats en el sector, també a l’entorn del disseny, a la qual tracta de donar resposta el Master en Service Design. L’àmbit dels serveis és un camp d’estudi fascinant en el context actual, on tecnologies com la intel·ligència artificial, la robòtica o la internet de les coses estan generant transformacions ràpides i profundes en la seva gestió, adquisició i ús.

Parlar de disseny de serveis és parlar d’innovar-los des d’un enfocament humà i sistèmic, a través de la creativitat i de processos iteratius. Però, què fa exactament un dissenyador de serveis? Depenent del seu backgroundprofessional previ i del context organitzatiu en què desenvolupa la seva activitat, pot dedicar-se a:

– Organitzar els diferents moments del servei, de manera que l’experiència siga agradable i fluida.

– Detectar oportunitats de nous serveis i conceptualitzar els sistemes que permeten crear valor amb els usuaris, entre usuaris o, fins i tot, entre múltiples organitzacions. .

– Fer possible que múltiples actors participin de manera activa en la definició de noves pràctiques i narratives de valor, dins i fora de les organitzacions.

Alumnos
Estudiants fent el projecte del Master de Service Design

Objectius

– Entendre les diverses perspectives conceptuals del service design i els criteris per a saber quina d’elles s’ajusta a cada intervenció de disseny.

– Practicar enfocaments, mètodes i eines específics en el desenvolupament de projectes per equips, orientats a crear nous serveis, avaluar i transformar els serveis existents o efectuar canvis operatius en les organitzacions proveïdores.

– Fomentar l’actitud experimental, l’autoorganització i la col·laboració amb equips multidisciplinaris i interdisciplinaris, així com amb usuaris i altres parts interessades.

– Fomentar la sensibilitat i el sentit crític cap a les últimes novetats en service design i desenvolupaments sociotècnics amb impacte en l’economia de serveis.

Metodologia

L’experiència d’aprenentatge d’aquest curs es basa en:

– Desenvolupament pràctic i experimental de diversos projectes reals per a empreses seleccionades per IED Master.

– Comprensió del marc teòric i dels fonaments del service design, com a principis per a la presa de decisions.

– Coneixement directe de casos exposats pel personal docent i els conferenciants convidats. El curs aborda les tres perspectives del service design aplicant-les en tres projectes en equip.

Tots els projectes del curs passen per les diverses fases d’un procés de disseny —recopilació d’informació, síntesi i punt de vista de la intervenció, desenvolupament iteratiu i preparació per a la implementació—. No obstant això, els alumnes han d’abordar cada projecte des d’una nova perspectiva. D’aquesta manera, es pretén que l’alumnat es senti progressivament més còmode amb el procés de disseny. I, al mateix temps, sigui capaç d’enfrontar-se a reptes cada vegada més exigents.

Perfil de l'estudiant

– Professionals i graduats en disseny de producte, digital, gràfic i d’interiors que desitgin especialitzar-se en serveis.

-Professionals d’ user experience interessats a exercir rols més estratègics.

-Professionals dels àmbits del màrqueting, la comunicació, la sociologia, l’antropologia o la recerca de mercats interessats a desenvolupar-se professionalment en el camp de la innovació de serveis i de la customer experience.

Sortides Laborals

Depenent del perfil i l’experiència prèvia, l’estudiant podrà exercir com a consultor o membre d’organitzacions públiques, privades o sense ànim de lucre en qualitat de:

– Dissenyador de serveis o service designer

-Dissenyador estratègic o strategic designer

-UX researcher 

-Design researcher

– UX strategist

– Design thinker o consultor en design thinking

– Dissenyador de customer experience

 
 

EMPRESES

Empreses amb les que s’ha col·laborat al màster: Free Now i Oficina Catalana de Turisme. 

COORDINACIÓ

Itziar Pobes

Dissenyadora de serveis i cofundadora de WeQuestion Our Project, un estudi de disseny de serveis amb seu a Barcelona. Treballa per a empreses i organitzacions públiques a nivell local i europeu en àmbits com la salut i l’envelliment, educació, desenvolupament local, atenció al client i col·laboració empresarial en els ecosistemes de serveis. La seva experiència prèvia s’ha centrat en la recerca de l’experiència de l’usuari i el disseny de contingut.

Ha cursat una llicenciatura en Filosofia i una llicenciatura en Traducció i Interpretació, un postgrau en Pensament de Disseny i Innovació en Elisava, i actualment cursa un MBA en Innovació i Disseny de Serveis en la Universitat Politècnica Laurea de Finlàndia.

Així mateix, és professora habitual o professora visitant en disseny de serveis, creació de prototips de serveis i creació conjunta en diverses escoles de disseny, universitats (com la Universitat de Barcelona o la Universitat Pompeu Fabra), escoles de negocis (com IESE) i serveis de formació interna per al govern.

CRÈDITS

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Master en Design Management
Més info +
Postgrau en Design for Innovation Strategy
Més info +
Master en Disseny Estratègic, Innovació i Emprenedoria - Intensiu
Més info +
Curs d'estiu en Design Thinking for Business Transformation
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat