Master en Disseny Sostenible i Impacte Social
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FREQUENZA | Design

PROJECTE: FREQUENZA

Sol·licitar informació

Master en Disseny Sostenible i Impacte Social

Edició: 15ª

Idioma: Espanyol

Duració: 9 mesos

Data d'inici: 6 d'ctubre de 2022

Horari: Dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 18.30 a 21.30h

Crèdits: 60 *

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 12.800€ (Taxa de matrícula 2.500€ + taxa de curs 10.300€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Disseny Sostenible e Impacte Social forma als estudiants en les competències necessàries per a la pràctica del disseny sostenible, dotant-los d’un pensament crític i holístic, així com d’eines específiques i recursos necessaris per a exercir el canvi real en la seva carrera professional. Els continguts del Master es distribueixen en diversos blocs temàtics que giren al voltant del projecte personal, que hauran d’elaborar de principi a fi al llarg del curs acadèmic.

Avui dia, no hi ha opció per a fer front a la greu crisi ecològica del planeta que no passi pel disseny sostenible. El futur o és sostenible o no serà, i la transició cap a una economia circular real passa per la conceptualització, disseny i desenvolupament de nous productes i serveis que generin un impacte positiu sobre l’entorn social, econòmic i ambiental en el qual s’engloba.

Objectius

– Formar a professionals del disseny en l’àmbit de la innovació, la creativitat i la gestió de projectes i equips de professionals.

– Abordar amb especial interès i profunditat la temàtica de la sostenibilitat, tratant de donar una formació multidireccional i mostrant les diferents facetes i punts de vista. En aquest sentit, l’objetiu és crear dissenyadors amb formació puntera en aquest camp que s’intueix com a gran motor d’ innovació dels pròxims anys.

– Tractar la sostenibilitat a 360º, integrant el disseny en: materials, concepció del model de negoci o idea de serveis associats i rentabilitat econòmica.

Metodologia

El curs s’organitza en blocs connexos en els quals es desenvolupen els continguts necessaris per a aconseguir els objectius fixats. Tot això amb el fil conductor del projecte final individual, un treball pràctic que s’elabora al llarg del programa amb la finalitat d’explorar i afermar l’estudiat en els blocs.

Durant tot el curs es realitzen també sessions en format visita, workshop, taula rodona o conferència.

Perfil de l'estudiant

Perfils creatius interessats en el potencial del disseny com a agent de canvi per donar resposta a reptes socials i mediambientals.

Dissenyadors de producte, dissenyadors de moda o dissenyadors tèxtils, enginyers en disseny industrial i enginyers que vulguin introduir-se en el disseny. Arquitectes i interioristes, interessats en el disseny de producte orientat a la sostenibilitat ia les noves metodologies creatives.

Sortides Laborals

Després de cursar el màster els estudiants tenen competències per desenvolupar-se professionalment tant en estudis de disseny com en departaments tècnics i d’innovació així com també desenvolupar els seus propis projectes i idees de negoci vinculades al disseny.

Reben formació per incorporar-se en equips de disseny i innovació en empreses i estan preparats per aportar valor en estudis de disseny i/o generar el seu propi camí professional creant un negoci innovador o el seu propi estudi creatiu.

Empreses

En edicions anteriors del Master en Disseny Sostenible e Impacte Social s’han desenvolupat projectes amb empreses reconegudes tals com: Santa & Cole, Artemide, NEXIA, Simon Lighting, Común de Canillo (Principat d’Andorra).

COORDINACIÓ

MARKEL CORMENZANA

Transition designer. És enginyer mecànic especialitzat en Desenvolupament de Producte. Ha canalitzat la seva activitat professional cap al disseny i la innovació. Actualment involucrat en la recerca de l’exploració de la embodied intelligence i el llenguatge d’arts escèniques en el context del disseny.

JON MARÍN

Llicenciat en Biologia i Màster en Ecologia Industrial. Fundador de Nutcreatives i Bridepalla. Es dedica al disseny i la sostenibilitat des d’un punt de vista acadèmic, professional i investigador doctorant.

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Master en Design Management
Més info +
Foundation in Global Design
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat