Màster en Disseny de Serveis per a IoT
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Exploration Mercury | Visual

Projecte: Exploration Mercury

Sol·licitar informació

Màster en Disseny de Serveis per a IoT

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 9 mesos

Format: Blended

Data d'inici: Gener 2023. Mòdul online: de gener a abril de 2023 - Mòdul Presencial a Barcelona: de març a desembre de 2023

Horari: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous, de 18.30 a 21:30h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 12.200€ (Taxa de matrícula 2.500€ + taxa de curs 9.700€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Màster en Disseny de Serveis per a IoT prepara a una nova generació de dissenyadors per a aportar solucions als reptes que IoT presenta mitjançant la metodologia i eines del Service Design. Amb un enfocament clarament creatiu i tecnològic, el curs fomenta noves maneres de dissenyar, aprendre i interactuar, així com a monetitzar solucions en diferents models de negoci.

Actualment, tant els éssers humans com les coses (aparells, equips, dispositius, màquines, electrodomèstics i un llarg etcètera) necessitem estar connectats a internet. I tots aquests elements poden interactuar entre ells i amb les persones, formant el que anomenem Internet de les coses o IoT en les seves sigles en anglès. IoT implica molts conceptes tècnics diferents i relacionats, per la qual cosa és necessari un pensament crític i un disseny holístic.

Així doncs, el mercat està demanant professionals més especialitzats que comprenguin l’escenari present i futur, que s’adonin del potencial de la tecnologia existent i mostrin un enfocament creatiu en el disseny de productes i serveis.

Foto de Denys Nevozhai en Unsplash

Objectius

– Dominar la terminologia pròpia del món IoT.

– Conèixer els àmbits d’actuació IoT.

– Tenir una visió holística de l’ecosistema de serveis i productes referent a la indústria IoT amb la qual s’estigui treballant per a poder prendre decisions tant a nivell estratègic com operatiu.

– Redefinir els productes i/o serveis, tant de l’ecosistema en què la companyia està situada, com des de la mateixa manera d’oferir-los, fins a la redefinició que ofereix.

– Potenciar l’autonomia en el procés d’aprenentatge fora de l’aula amb la pràctica reflexiva dins d’ella.

– Dominar les eines per a identificar i implementar nous models de negoci innovadors.

– Conèixer i aplicar eines tècniques específiques de disseny aplicat a la tecnologia, serveis i productes IoT.

– Gestionar eficaçment els seus projectes.

– Conèixer els models per a monetitzar les dades capturades.

– Entendre com IoT pot ajudar en un negoci.

– Comprendre les implicacions ètiques i socials de la captura i explotació de les dades.

Metodologia

El curs s’estructura en blocs connexos i confluents de continguts mitjançant els quals es desenvolupen les competències necessàries per a aconseguir els objectius formatius.

Es combinen sessions teoricopràctiques, workshops, taules rodones o conferències, que donen com a resultat una proposta formativa pròpia, dinàmica i marcadament projectual.

Es desenvolupen projectes reals proporcionats per empreses del sector amb metodologies hands-on, permetent l’adquisició del coneixement a través de la seva aplicació. El treball en equip és també indispensable com soft skill per al desenvolupament en equips professionals d’una o diverses empreses.

Perfil de l'estudiant

El Màster està dirigit a business designers, emprenedors i interessats en funcions més estratègiques en empreses vinculades o no al sector tecnològic.

Acabats de graduar o llicenciats que busquin aplicar el IoT en projectes propis.

El Màster també està pensat per a desenvolupadors, dissenyadors gràfics, dissenyadors multimèdia o interactius, dissenyadors de productes digitals, professionals relacionats que desitgin explorar les possibilitats creatives que ofereix la tecnologia IoT en els seus diversos camps així com directius i professionals que vulguin dur a terme projectes empresarials basats en aquestes tecnologies.

Així mateix, és apropiat per a persones amb experiència acadèmica i / o professional comprovada en el camp del disseny o la tecnologia que estiguin interessades a explorar les eines creatives de la metodologia de Disseny de Serveis vinculats a IoT.

Sortides Laborals

Després de cursar el Master, els estudiants tindran competències per a desenvolupar-se professionalment tant en estudis com en departaments de disseny, tècnics, tecnològics i d’innovació, així com també per a desenvolupar els seus propis projectes i idees de negoci vinculades al disseny de serveis i productes IoT.

COORDINACIÓ

SERGIO JIMÉNEZ
Ingeniero tècnic en Telecomunicacions, MBA i Màster en Project Management. Posseeix àmplia experiència en la gestió de projectes i serveis tecnològics, ha gestionat la IoT Catalan Alliance i participat en el programa SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya per a l’ús i foment de la IoT i les Smart Cities.

MARC GARCÍA
El seu treball es concentra tant en les necessitats dels usuaris com en els processos i les capacitats de les empreses, amb un recorregut que va des de les oportunitats fins a la implementació —sempre des del punt de vista del disseny de serveis. Treballa en sectors com la salut, la restauració i l’hostaleria, així com la indústria esportiva i la mobilitat, entre altres, a escala nacional i europea.

RAMÓN PUENTE
Ingeniero industrial per la UPC i MBA pel IESE. Ha desenvolupat la seva carrera professional fonamentalment en el sector industrial i, especialment, en l’automoció. Des de l’any 2000 emprèn en companyies tant industrials com tecnològiques com CEO i/o inversor privat.

CRÈDITS

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Master en Interaction Design
Més info +
Master en Design for Virtual Reality
Més info +
Master en Design for Artificial Intelligence
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat