Master en Design Management
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

Sol·licitar informació

Master en Design Management

Edició: 15ª

Idioma: Anglès

Duració: 11 mesos

Data d'inici: Gener de 2023

Horari: Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 18.30 a 21.30 h. *Ocasionalment, les classes es poden programar en altres horaris.

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Requisits d'Admissió

Per a poder accedir al procés d’admissió, tots els candidats han d’enviar la següent documentació: 2 anys d’experiència professional després d’haver completat els estudis universitaris; una carta de motivació en anglès i CV en anglès especificant el nivell d’idiomes i habilitats d’informàtica i per últim, nivell intermedi d’anglès, corresponent a TOEFL 550 o IELTS 6,5.

En el cas de que no tinguis cap qualificació, será necessari comprovar el teu nivell d’anglès en persona o mitjançant una entrevista per Skype. 

Introducció

El MDI (Master of Design and Innovation) en Design Management combina la sensibilitat i metodologies del disseny amb les estratègies de gestió i creació de valor del mercat per a facilitar els processos d’innovació en el si de les organitzacions. 

El disseny és avui una important eina estratègica per a la innovació i el canvi (organitzacional, social, tecnològic, empresarial, etc.), gràcies a la seva capacitat per a oferir solucions que aposten per la cocreació i integren interessos de marca, mercat i empresa amb l’estudi dels usuaris i les seves necessitats. Així, els dissenyadors necessiten entendre la realitat empresarial per a poder participar de forma efectiva en ella i el seu entorn. Així mateix, els directius d’empreses es poden beneficiar d’entendre el potencial del disseny per a contribuir al procés de creació de valor. 

El Master fomenta l’aplicació de metodologies específiques, àgils i innovadores en el desenvolupament de projectes reals per a empreses, afavorint un context d’innovació i experimentació. A més de xerrades conferencies o workshops, inclou dos viatges a ciutats europees com Amsterdam o Ginebra, així com el desenvolupament d’un projecte de recerca personal final.

Estudiantes del CSP en Project Management para Empresas Creativas haciendo el proyecto final

Objectius

– Capacitar als professionals del disseny, el màrqueting, l’enginyeria i la gestió empresarial per superar els límits entre disciplines a fi de convertir-se en motors de l’èxit de les organitzacions.

– Convertir-se en líders que puguin combinar creativitat, capacitats de direcció i actituds emprenedores dins de les limitacions de la realitat empresarial.

– Ajudar als dissenyadors i als que no ho són a entendre com pot contribuir el design management a la creació de valor sostenible dins de l’entorn empresarial.

– Ajudar als dissenyadors a convertir-se en Design Managers, als Design Managers a convertir-se en Design Leaders i als Design Leaders a convertir-se en els líders en innovació del futur.

– Oferir als estudiants eines de disseny i gestió empresarial que els permetin contribuir en gran manera a la cadena de creació de valor dins de l’entorn empresarial o com a professionals independents.

– Desenvolupar el domini de les eines necessàries, l’eficiència en la comunicació i l’habilitat per avaluar els compromisos necessaris de cara a reptes reals en empreses.

– Ampliar les habilitats i capacitats dels estudiants per treballar amb equips d’innovació.

– Fomentar el pensament crític perquè els estudiants puguin ser ciutadans actius en la nostra societat global. 

Metodologia

El Master en Design Management és impartit per un equip de professionals del disseny i l’empresa, mitjançant la immersió i la pràctica de diferents metodologies estratègiques i innovadores, l’anàlisi de casuística i l’engegada de projectes reals encarregats per empreses multinacionals que competeixen en l’economia global o per empreses locals que competeixen en mercats internacionals. Aquest sistema facilita la formació en la presa de decisions, posant als estudiants en un context real per a la innovació i l’experimentació.

Els estudiants del Master en Design Management reben classes en un aula exclusiva, un espai que s’ha transformat en un estudi de disseny i innovació en el qual treballen amb noves eines i coneixements, amb l’assessorament de l’equip docent. 

Es forma als estudiants en un ampli rang d’eines per millorar les seves habilitats fins a un nivell en el que puguin comunicar-se bé i perdin la por a debatre sobre els esbossos o amb un vídeo. 

Amb la finalitat de crear sinergies entre futurs professionals, es realitzen algunes activitats transversals per intercanviar coneixements amb estudiants de diferents programes. També forma part de la filosofia de l’IED. 

Projecte de Recerca Personal

El projecte de recerca personal és la part més important del treball escrit que els estudiants realitzen durant el programa RSP (Research Study Program). Aquest projecte és la culminació del màster i ha de reflectir que l’estudiant ha adquirit les habilitats, el coneixement i les capacitats analítiques que es pretenen. 

El projecte és una part original de la recerca que implica recopilació de dades per realitzar un treball individual que compleixi amb els requisits establerts en les directrius per aconseguir un aprovat.

Viatges d’estudis

Amb l’objectiu que els estudiants coneguin millor les últimes avantguardes del mercat, s’han inclòs dos viatges d’estudis en el pla d’estudis d’aquests cursos. Amb la coordinació i l’ajuda dels professors, els estudiants estudien diferents mercats i contextos professionals a Europa.

Durant cada viatge, que té una durada de diversos dies, els estudiants visiten ciutats europees per intercanviar coneixements en diferents àmbits. Després d’aquests dies dedicats a activitats acadèmiques, els estudiants tenen l’oportunitat de descobrir la ciutat pel seu compte.

Perfil de l'estudiant

El màster acull a estudiants amb formació en disseny, management i àmbits teòrics. 

Poden participar en el programa dissenyadors de totes les disciplines (disseny gràfic, disseny de productes i disseny d’interiors), arquitectes, professionals dels sectors del management, business, màrqueting i comunicació.

Sortides Laborals

Els estudiants que realitzin aquest curs afegeixen valor a la seva experiència professional en empreses, estudis de disseny i firmes de consultoria estratègica, utilitzant el design management a llocs com a directors del departament de disseny, directors de marca, directors d’innovació, dissenyadors de serveis i strategists de disseny.

També poden treballar com a directors i executius responsables de la presa de decisions sobre com ha d’utilitzar-se el disseny en una organització, en empreses, agències de disseny, innovació, educatives i governamentals.

Els design managers treballen amb equips de gestió que poden incloure disseny industrial, disseny gràfic, disseny de serveis, disseny mediambiental, identitat de marca, disseny de moda, disseny d’interfícies, disseny d’interiors, disseny d’experiències, arquitectura i enginyeria.

Coordinació

OLIVIER MACHE

Llicenciat en Arquitectura per la Universitat Nacional d’Arquitectura de Grenoble i Master en Disseny Industrial de l’IED de Milà, posseeix una sòlida experiència en la gestió d’estratègies de disseny. 

Defensa un enfocament del disseny basat en la identitat de marca i les necessitats de l’usuari per incrementar les estratègies d’innovació de l’empresa.

Actualment és cap de Disseny i Experiència de l’Usuari per a la Unitat de Negocis Globals d’Impressió en gran format i impressió 3D d’Hewlett Packard.

Empreses

La consultora internacional Everis selecciona estudiants del programa per a realitzar pràctiques, en el marc del seu “Students Pla” i en funció de les necessitats existents

Empreses amb les que s’ha col·laborat al màster: Cupra, Urb&Drive, Konica-Minolta, Ferrino, IdeaSquare, Volkswagen, Hewlett-Packard, SEB TEFAL, TCP Aerodynamics, Co-society, Autelic, Fuelfor, Fundacion ROCA, Byhours, Group IDEA, Green Living Project, Creafutur, GNT, Eatarainbow, Production Media Network S.L., ColourfoddGmbh, Lonxanet, Arpa, Creafutur, Hostelco, Lukumas, HolaLuz, The Pink Peony for Mountaneers for Himalaya, etc.

 

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Master en Disseny Estratègic, Innovació i Emprenedoria - Intensiu
Més info +
Postgrau en Design for Innovation Strategy
Més info +
Curs d'estiu en Innovation and Future thinking
Més info +

Noticies relacionades

Dissenyant al CERN el futur de la humanitat
Més info +
Reflexions sobre el disseny i la dona a TEDxBarcelona Women
Més info +
Docents de l’IED guanyen Red Dot Awards i premis ADI FAD 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat