Disseny de Producte
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

Sol·licitar informació

Disseny de Producte

Idioma: Espanyol

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre 2022

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 12.100€ anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny de Producte (240 ECTS). 

Aquest curs forma a professionals capaços de desenvolupar projectes de caràcter social, estratègic i  tecnològic en el sector del moble, la il·luminació, l’electrònica de consum, l’embalatge, els complements personals, els utensilis, els electrodomèstics, els wearables, etc.

Actualment, el disseny de producte i/o industrial evoluciona ràpidament i multiplica les seves sortides professionals en l’àmbit de la lliure professió, departaments de design i desenvolupament en empreses, centres tecnològics i àrees d’I+D.

L’especialitat ensenya al llarg del trajecte formatiu a considerar i a resoldre els problemes, necessitats i requisits que incideixen en la formalització del producte, i a determinar la seva qualitat industrial i la seva adequada inserció en el mercat.

El currículum formatiu inclou criteris com la sostenibilitat, l’eficiència energètica o l’impacte ambiental, tenint en compte la repercussió social de qualsevol producte industrial. D’igual forma, afronta noves realitats econòmiques i productives: consum col·laboratiu, micromecenatge, fabricació digital, prototipado ràpid o impressió 3D.

Objectius

El primer any del curs està centrat en l’adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. S’ensenya a analitzar i a entendre l’entorn, a crear i a comunicar.

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual i s’introdueixen les eines de l’especialitat com són: la realització de motlles, sistemes productius mecànics i digitals, sketch, storytelling, Rhino, Cad i comunicació mitjançant els programes Illustrator, Photoshop i la comunicació oral.

En el tercer any es comencen a tenir experiències amb empreses i a fer projectes més tècnics i complexos amb prototips i costos reals. Es treballa en equips transversal amb alumnes de disseny d’interiors i de transport. També s’estudien nous materials, com a biomaterials, nanomaterials, materials amb impacte 0 des de una òptica sostenible, etc.

Durant el quart any es realitzen unes pràctiques obligatòries en una empresa i es tria el perfil professional. Finalment es desenvolupa el projecte de final de carrera amb empreses reals, en el qual es construeixen sempre prototips que, en els casos d’èxit, arriben a ser produïts per llançar-los al mercat.

Metodologia

El curs ensenya a l’alumne a comprendre i a anticipar les exigències del mercat, intervenint amb les intencions empresarials i traduint-les en un projecte concret que pugui realitzar-se industrialment. Potencia la importància del concepte, en grau d’avançar-se a les tendències i als estils de consum, gràcies a la comprensió de les exigències del mercat i a les necessitats socials.

Aporta, també, un coneixement dels materials i les tecnologies de producció amb la finalitat de portar els projectes a la realitat. Més enllà d’una comprensió teòrica, la intervenció de l’alumne es concreta en anàlisis tecnològiques, funcionals, ergonòmics i de comportament específic.

Sortides Laborals

– Dissenyador de producte freelance o en departaments de disseny, desenvolupament, màrqueting, color&trim o I+D d’empreses i estudis de disseny, enginyeria i arquitecturaInvestigador en materials

– Modelador 3D

– Visual recorder

– Product manager en empreses dedicades a la innovació i estratègia

– Director creatiu o d’art en agències publicitàries o revistes especialitzades del sector 

Exalumnes IED DESIGN treballen a:

Alessi, Nestlé, Marcel Wanders, Zicla, Home Design, MTL Brands, McLaren, BM Lightning Design, Design Dies, Ubica, Tous, Karim Rashid, Fab Lab, etc. 

Empreses

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Vitra, Roca, Alstom, Médicos sin fronteras, Donuts, Interface, Ferrari, BMW, Seat, Mercedes Benz, Casa Decor, Volvo, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Orbea, Panasonic, Derbi, Renault, Zicla,  Decoexpo,  Hyundai, Toyota, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN, Los Cármenes, etc.

Coordinació

SEBASTIÁN ALBERDI

Antic alumne de l’IED Barcelona, va guanyar al 2004 el concurs Antonio Miró, va obtenir el segon premi del concurs Sapphire España i va ser el guanyador del concurs La Incubadora del FAD al 2006.

Cofundador del col·lectiu Outofstock, amb seu a Singapur, actualment combina la seva labor de docent amb el seu estudi de disseny a Barcelona, en el qual desenvolupa projectes per a l’entorn de l’hàbitat i experiències més conceptuals com la seva ultimo projecte In the Bauhaus Kitchen

Altres Cursos Relacionats

Disseny d'Interiors
Més info +
Disseny Gràfic
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat