Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: LAMBORGHINI MAGMA | Design

PROJECTE: LAMBORGHINI MAGMA

Sol·licitar informació

Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport

Idioma: Espanyol

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre 2022

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 12.100 € anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport (240 ECTS). 

Aquest curs forma professionals capaços de projectar no només vehicles, sinó sistemes de transport i accessoris lligats al sector. 

El disseny de transport és una disciplina que va més enllà del disseny d’automòbils, el transport demanda una adaptació i varietat que respongui a diverses necessitats, des de motocicletes amb usos urbans, avions amb un disseny interior inimaginable fins a vaixells amb una infinita varietat de dimensions i tecnologia que els fa autosuficients. 

La formació en aquesta especialitat abasta no només les últimes tècniques i tecnologies vinculades a la concepció i estilisme dels vehicles (cotxes, avions, vaixells, etc.) sinó que contempla la globalitat de les solucions, des d’una visió àmplia, transversal i adaptada a les necessitats presents i futures del sector.

Objectius

Durant el primer any del curs els estudiants de disseny de transports treballen de manera conjunta amb altres especialitats. El centre de la creativitat és l’experiència del propi dissenyador en el que denominem ‘Entorn Propi’. L’estudiant es familiaritza amb els materials, les eines i les tècniques necessàries.

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual i es comencen a estudiar les eines de l’especialitat com: packaging, clay, Key sketch, retolador Chartpaks, Alias i comunicació gràfica. S’incorporen metodologies de recerca, processos i eines que permeten resoldre necessitats específiques de persones i empreses en un ‘Entorn Proper’. L’estudiant comença les col•laboracions de projectes amb empreses.

El tercer any suposa un gran salt. Comença la preparació al món professional, amb la incorporació d’assignatures de gestió, una major complexitat projectual així com una major demanda de consecució de resultats. L’ estudiant afronta la resolució de projectes en ‘Entorns Llunyans’ (geogràfics, generacionals, culturals o econòmics). En aquest moment, l’estudiant està treballant en projectes amb brief reals i reptes que vénen d’empreses.

En el quart any el dissenyador afronta el repte de la multidisciplinarietat, la visió a llarg termini i els serveis vinculats a la seva especialitat. El denominem ‘Entorn Complex’. Es realitzen pràctiques obligatòries en empresa i es tria el perfil professional. Finalment es desenvolupa el projecte de final de carrera amb empreses reals, en el qual es construeixen sempre prototips que, en els casos d’èxit, arriben a ser produïts per a llançar-los al mercat. L’estudiant haurà de preparar un portfolio amb capacitat professional. 

Metodologia

El Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport ensenya a l’alumne a comprendre i a anticipar les exigències del mercat, intervenint amb les intencions empresarials i traduint-les en un projecte concret que pugui realitzar-se industrialment. Potencia la importància del concepte, en grau d’avançar-se a les tendències i als estils de consum.

Aporta també, un coneixement dels materials i les tecnologies de producció amb la finalitat de dur els projectes a la realitat. Més enllà d’una comprensió teòrica, la intervenció de l’alumne es concreta en anàlisis tecnològiques, funcionals, ergonòmiques i de comportament específic.

Sortides Laborals

– Dissenyador d’interiors i exteriors de cotxes, motos, vaixells, sector aeronàutic, transport públic, bicicletes i accessoris per a la mobilitat

– Dissenyador en departaments de disseny, desenvolupament, màrqueting, color&trim o I+D d’empreses

– Project manager designer

– Investigador en materials

– Creador de tendències

– Modelador 3D en el sector del transport i del videojoc

– Etc.

Exalumnes IED DESIGN treballen a:

Bertone, Ferrari, Lamborghini, Hyundai, Seat,Tesla, BMW, McLaren, Ubica, VMoto Europa, Scutum Logistics, Gama Ubica, Fab Lab, etc. 

Empreses

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Alstom,  Ferrari, BMW, Seat, Mercedes Benz,  Volvo, Hyundai, Toyota, Orbea, Derbi,Renault, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Panasonic,   Zicla,  Decoexpo, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN and Los Cármenes.Vitra, Roca,Médicos sin fronteras, Donuts, Interface, Casa Decor, etc. 

Coordinació

JESÚS IGLESIAS

Graduat en Disseny Industrial en Elisava, també posseeix quatre màsters: Mobiliari urbà (Elisava), Mobiliari d’oficina (Elisava), Eco Disseny (Pompeu Fabra) i Disseny industrial i creació de productes (Universitat Politècnica de Catalunya).

Posseeix una àmplia experiència en la indústria del transport: Seat, DCE VW Group i Audi design Studios, Nissan, Lamborghini o Suzuki.

Ha treballat a Seat com a dissenyador exterior creatiu i líder de Leon Segment Design i Future Design Strategy. A l’ IED Barcelona  coordina  el Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport i el Undergraduate Degree en Product Design, Itinerary in Transportation Design.

El seu treball ha estat reconegut amb diferents guardons, com Best Design Concept Car Exterior of the Year, Xarxa Dot Award, Xarxa Dot Award Best of the Best, 5-door Hatchback o el Xarxa Dot Design Quality.

Altres Cursos Relacionats

Disseny Gràfic
Més info +
Disseny d'Interiors
Més info +
Disseny de Producte
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat