Disseny d’Interiors
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: DÉJÀ VU | Design

PROJECTE: DÉJÀ VU

Sol·licitar informació

Disseny d’Interiors

Idioma: Espanyol

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre 2022

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 12.100€ anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny d’Interiors (240 ECTS).

Aquest curs forma a dissenyadors capaços de projectar interiors i exteriors, permanents i efímers habitatges, espais comercials, estands o espais expositius, així com així com elements de mobiliari o sistemes d’equipament reproduïbles, gràcies als seus coneixements en disseny de producte.

El futur dissenyador d’interiors aprèn a desenvolupar solucions innovadores i compromeses amb el desenvolupament sostenible en diferents tipologies de projecte. Per a això, rep una formació multidisciplinària que aborda la percepció espacial i multisensorial, el pensament creatiu, la dimensió estètica-emocional, social i comunicativa, així com la capacitat de gestió i innovació. També es centra en l’experiència de l’usuari, el control de llum, els acabats, les tecnologies i els materials. 

Aquesta especialitat ofereix als estudiants l’oportunitat de col·laborar amb empreses de disseny i institucions del sector juntament amb centres d’innovació. Les propostes abasten des d’espais d’hàbitat, contract, retail, hospitality o efímers, fins a espais urbans, corporatius, institucionals o del sector públic.

Diseño de Interiores

Objectius

El primer any del curs està centrat en l’adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. S’ensenya a  a crear i a comunicar de manera efectiva.

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual, en aprofundir en la cultura del projecte i en estudiar les eines de l’especialitat: plànols constructius, instal·lacions, espai, volum i llum, Autocad, Rhino i 3D Max, gestió d’obra i costos, i comunicació mitjançant els programes Illustrator i Photoshop, i la comunicació oral.

En el tercer any es comencen a tenir experiències amb empreses i a fer projectes més tècnics i complexos amb maquetes i costos reals. Es treballa en equips transversals entre alumnes de disseny de producte, d’interiors i de transport. També s’estudien nous materials com a biomaterials, nanomaterials, o materials amb impacte 0 des de una òptica sostenible, etc.

Durant el quart any es realitzen unes pràctiques obligatòries en una empresa i es tria el perfil professional de cadascú. Finalment es duu a terme el projecte de final de carrera amb empreses reals, en el qual es realitzen sempre prototips i en els casos d’èxit arriben a ser produïts per llançar-los al mercat.

Metodologia

S’aprèn a observar les tendències i l’evolució dels estils en el context cultural i social, i a comprendre i interpretar les exigències i expectatives específiques de cada client.

Tot això sense obstaculitzar la creativitat i la llibertat expressiva, respectant les experiències de l’usuari i la problemàtica tècnica que comporti. Totes aquestes capacitats es desenvolupen gràcies a l’adquisició d’una gran sensibilitat de projecte i d’una cultura interdisciplinària.

Sortides Laborals

– Dissenyador d’interiors freelance o per a empreses i estudis d’interiorisme o arquitectura

– Investigador en materials

– Modelador 3D

– Project manager en empreses dedicades a la innovació i estratègia

– Director creatiu o d’art en revistes especialitzades o en empreses relacionades

– Consultor per a interiors en la indústria del transport

– Escenògraf en teatre, cinema o televisió

– Escaparatista

Exalumnes IED DESIGN treballen a:

Home Design, The Light Squad Studio, McLaren, BM Lighting Design, Design Dies, Ubica, Estudi Interiorisme Salietti, Pia Capdevila, Tarrago Cortés Interioristes, Ibisland Invest, Marcel Wanders, etc.

Empreses

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Vitra, Roca, Alstom, Médicos sin fronteras, Donuts, Interface, Ferrari, BMW, Seat, Mercedes Benz, Casa Decor, Volvo, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Orbea, Panasonic, Derbi, Renault, Zicla,  Decoexpo,  Hyundai, Toyota, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN, Los Cármenes, etc.

COORDINACIÓ

IGNASI BONJOCH

Graduat en disseny d’interiors, la seva carrera professional està marcada per la seva vocació multidisciplinària. Entre els seus múltiples projectes, destaquen el disseny d’interiors realitzat per a Hänsel Barcelona i per a les botigues de Guy Laroche i Andrés Sardá a Barcelona, Marbella, Moscou i Madrid. També és professor habitual o professor visitant en escoles de disseny.

Ha rebut diversos premis al llarg de la seva carrera, com el Premi Nacional de Comunicació Visual o el Premi Scope al Millor Disseny d’Estands de Construmat Barcelona.

Altres Cursos Relacionats

Disseny de Producte
Més info +
Disseny Gràfic
Més info +
BA (Hons) Fashion Marketing and Communication
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat