EL PROCÉS CREATIU EN DISSENY DE PRODUCTE
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Hood | Design

Projecte: Hood

Sol·licitar informació

EL PROCÉS CREATIU EN DISSENY DE PRODUCTE

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 6 setmanes

Format: Online

Data d'inici: 25 d'abril de 2022

Crèdits: 2*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 660€

Introducció

El Procés Creatiu en Disseny de Producte introdueix i desenvolupa la metodologia creative thinking + design process pròpia d’un dissenyador.

Cada dissenyador de producte segueix una sèrie de passos orientats al desenvolupament d’una idea, per a donar-li cos i convertir-la en un producte o un servei que respongui a les necessitats de l’usuari i que tingui èxit en el mercat. És un procés personal, però part d’una base metodològica estructurada que l’IED certifica com la clau de l’èxit dels dissenyadors.

Com a part dels programes Design First de l’ IED Barcelona, aquesta proposta online ofereix eines de treball en remot i noves metodologies al llarg de sis mòduls: Context, Tendències + Inspiració, Ideació, Creació, Projecte + Prototip i Comunicació.

Anatomy of Senses, de
Anatomy of Senses, de Tatjana Zoffel

Objectius

– Entendre en què consisteix el procés creatiu en el disseny de producte.

– Descobrir com els grans dissenyadors creen i desenvolupen les seves propostes creatives.

– Conèixer els passos per a inspirar-se, generar idees, construir-les i comunicar-les.

– Aplicar un mètode que permet enfortir i desplegar el talent creatiu.

Metodologia

Com a curs Project Based Learning (PBL), ofereix als estudiants les eines d’e-learning necessàries per a impulsar tècniques de treball col·laboratiu en la realització d’un projecte.

Les assignatures s’estructuren al voltant de tres eixos, per a facilitar l’aprenentatge i l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits:

Mètode

Com afrontar cada etapa creativa i quines són les estratègies, seguint els consells d’experts i descobrint les seves experiències a l’hora de destacar propostes i idees.

Eines

Quines són les eines més eficaces per a desenvolupar cada etapa del procés creatiu, els millors instruments per a fomentar la creativitat i el treball en equip.

Aplicació

De la mà d’una figura docent, en cada etapa s’avança en el desenvolupament d’un projecte creatiu que concreta les competències adquirides en el domini d’un mètode i en el maneig d’eines.

Perfil de l'estudiant

El curs està dirigit a aquelles persones que tenen vocació per les disciplines creatives, però mai han pogut acostar-se a aprofundir en la seva metodologia, secrets i eines. També als qui volen explorar els territoris de la creativitat, entendre’ls i trobar un possible desenvolupament professional cap a les empreses creatives o perfils creatius cada vegada més demandats en el mercat laboral.

– Apassionats del món del disseny de producte i la creativitat.

– Interessats a conèixer com es desenvolupen els processos creatius en el disseny de producte.

– Interessats a redirigir el seu àmbit professional cap a les disciplines creatives.

– Interessats a millorar els seus coneixements sobre mètodes de pensament disruptius.

Sortides Laborals

El Procés Creatiu en Disseny de Producte es concep com una primera presa de contacte amb aquesta disciplina abans d’optar per estudiar un títol superior.

La realització del curs no garanteix l’accés a títols superiors, però ofereix a l’estudiant una excel·lent via pràctica per a valorar cap a on desitja canalitzar el seu futur professional.

COORDINACIÓ

Claudia Solé

Coordinadora del curs i docent en les matèries de Context i Tendències

Graduada en Product Design per l’IED Barcelona. Ha participat en projectes d’innovació en CERN, VidaCaixa I+D i el Bullifundation. Des de fa tres anys, exerceix com a dissenyadora en l’estudi Marcel Wanders a Amsterdam, treballant per a marques internacionals com Laufen, Louis Vuitton o Natuzzi Itàlia.

CRÈDITS

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Disseny de Producte
Més info +
Master en Disseny Sostenible i Impacte Social
Més info +
El Procés Creatiu en Disseny Gràfic
Més info +
El Procés Creatiu en Disseny de Moda
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat