Curs d’Estiu en Graphic Design in Branding
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

Sol·licitar informació

Curs d’Estiu en Graphic Design in Branding

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 3 setmanes

Data d'inici: juliol del 2023

Horari: De dilluns a divendres, de 9.30 a 15h, i quatre tardes, de 15.30 a 18h

Crèdits: 10*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 3.150€ (Taxa de matrícula 1.000€ + taxa de curs 2.150€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Summer Course en Graphic Design in Branding es centra en analitzar, comparar i crear estratègies, recursos i metodologies d’identitat visual per a imatge corporativa, marca, esdeveniments i productes, espais expositius, xarxes socials o mitjans digitals.

El disseny d’identitat visual ha evolucionat en els últims temps. Avui, les marques són dinàmiques, mutables, adaptatives i evolutives, per la qual cosa requereixen d’un plantejament estratègic i de disseny eficient.

El curs fomenta la creativitat i una nova manera de pensar per a projectar i dissenyar responsablement i amb visió de futur. Així, es treballa amb casos d’estudi i altres metodologies de projecte, així com materials, eines i tecnologies aplicades al disseny gràfic i la comunicació visual.

Libro diseñado en el Curso de Verano en Graphic Design in Branding
Projecte del Curs d'Estiu en Graphic Design in Branding

Objectius

– Introducció a les diferents etapes de producció d’un projecte de disseny i comunicació visual, orientat cap als sistemes d’identitat visual.

– Treballar amb diferents tècniques de representació, elaborar maquetes (dummies), plantejar pressupostos i comprendre la gestió del projecte, així com processos de producció i implementació del mateix.

– Explorar nous criteris de disseny, basant-se en case study i altres metodologies projectuals (Visual design thinking), analitzant les diferents solucions aportades pels estudiants sobre una mateixa problemàtica en un projecte determinat.

– Conèixer els materials, eines i estratègies, així com les tècniques i les tecnologies asso-ciades al Disseny Gràfic i la Comunicació Visual.

– Desenvolupar conceptes creatius i la capacitat de proporcionar respostes de disseny i comunicar-cació estètic-funcionals i eficaços en projectes de Branding.

– Desenvolupar habilitats per a la correcta presentació d’un projecte professional.

– Interpretar les tendències i conèixer els avenços tecnològics i d’innovació.

Metodologia

Metodologia basada en case study i altres metodologies projectuals com el Visual Design Thinking. El curs d’estiu es basa principalment en observar, analitzar, comparar, crear i desenvolupar les estratègies, recursos i metodologies en el disseny de sistemes d’identitat visual. Aplicables a la identitat corporativa, el branding, wayfinding, disseny d’esdeveniments, productes, espais expositius, social mitjana i digital mitjana.

Es fomenta la creativitat, les noves tendències del disseny i l’entrenament de la manera de pensar del dissenyador (des de la consciència), per projectar i dissenyar responsablement, amb una visió de present i futur.

Perfil de l'estudiant

Aquest curs està dirigit principalment a persones que volen iniciar-se o tenir coneixement de les
principals eines per a generar projectes de disseny i comunicació visual i tenir una base sobre els conceptes elementals del món del disseny gràfic i en particular a la identitat visual, branding i cultura de marca.

Dissenyadors d’altres àmbits, llicenciats i estudiants de Belles Arts, Comunicació, fotògrafs,
editors, publicistes, impressors, emprenedors, que vulguin aprofundir en el disseny gràfic
estratègic. Estudiants universitaris, llicenciats o diplomats en l’àmbit del Disseny Gràfic i la comunicació visual i interactiva.

Es valoraran coneixements previs d’Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign i Acrobat; en el cur-so no es realitzaran classes lectives d’aquestes eines, cada estudiant elaborarà el seu projecte amb el
programa que conegui.

COORDINACIÓ

ERIC OLIVARES

Dissenyador Gràfic. Diplomat en Il·lustració i Màster en Arts Digitals.
Premiat en la 14a Biennal Internacional de cartell a Varsòvia / Polònia i altres premis internaciona-les a Amèrica i Europa, el seu treball forma part del patrimoni de museus i institucions com el Museu del Disseny de Zurich / Suïssa, el Museu del Cartell de Varsòvia / Polònia, el Sindicat Nacional de Grafistes de París / França, la Moravian Gallery a Brno / República Txeca, la Colorado International Invitational Poster Exhibition, Colorado State University / EUA i el Museu del Disseny de Barcelona. Imparteix conferències i tallers en diversos congressos i esdeveniments internacionals, com la 22nd International Biennale of Graphic Design Brno 2006. Jurat en la 2009 Taiwan International Design Competition, la 11a Biennal, Internacional del Cartell a Mèxic 2010, La Biennal Internacional de Cartell de Bolívia BICeBé 2015, Italian Poster Biennial 2015 i La 12a Biennal Brasileira de Design Gràfic 2017. Autor del llibre “Dibuix per Dissenyadors Gràfics”, Edit. Parra-món i de diversos articles i col·laboracions en revistes i llibres especialitzats a nivell internacionals-nal. És membre del Col·lectiu tipogràfic espanyol “lletraferits”.
www.linkedin.com/in/eric-olivares-lira-63486b21

CRÈDITS

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

CSP en Disseny Gràfic
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat