Curs d’Estiu en Disseny i Emprenedoria
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: DNA | Management

PROJECTE: DNA

Sol·licitar informació

Curs d’Estiu en Disseny i Emprenedoria

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 3 setmanes

Data d'inici: juliol de 2023

Horari: De dilluns a divendres, de 9.30 a 15h, i quatre tardes, de 15.30 a 18h

Crèdits: 10*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 3.150€ (Tax de matrícula 1.000€ + taxa de curs 2.150€).
Infórma't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

Les oportunitats de negoci d’èxit han de procedir de les demandes del mercat. El Curs d’Estiu en Disseny i Emprendedoria ajuda a descobrir, identificar i comprendre al client, desenvolupar una proposta de valor viable i prototipar per a testar-la.

Al mateix temps, el disseny aporta metodologies imprescindibles per a l’exploració i llançament d’un producte o servei i amb la seva incorporació des de la concepció d’una startup pot ser un avantatge competitiu clau.

Objectius

– Capacitar a aquelles persones que tenen una idea de negoci, que han dissenyat un producte, i, en general, a aquells que volen aprendre com posar en marxa una startup des de zero.

– Donar una visió completa del procés de starting up, revisant tots els aspectes imprescindibles que tot emprenedor ha de tenir en compte. Des de validar la proposta de valor, investigar en profunditat el mercat, testar i aprovar una primera oferta, fins a, posteriorment, pensar models d’escalabilitat.

– D’una forma molt pràctica, aprendre a testar la idea de negoci, la seva proposta de valor, i contrastar l’interès del client. Prototipar un producte mínim viable que serveixi de prova real, sense haver d’abordar inversions innecessàries.

– Conèixer les diferents fonts i formes de recursos, des de seed capital i models alternatius com a media for equity, fins a business angels i fons d’inversió. Aprendre a trobar aquestes fonts i recursos i aconseguir el finançament del projecte sense renunciar al seu control.

Metodologia

El Curs d’Estiu en Design and Entrepreneurship és un programa totalment orientat a la seva aplicació real, amb interacció directa amb l’ecosistema emprenedor i innovador de la ciutat de Barcelona.

El desenvolupament del curs el realitzen emprenedors vinculats al cinquè teixit de startups del món, que presenten, sobre la base de la seva experiència, els aspectes pràctics que els futurs emprenedors han de tenir en compte.

Els estudiants desenvolupen models, prototips i plans de negoci que són validats per l’equip docent conformat per emprenedors, empresaris i inversors.

Perfil de l'estudiant

– Aquest curs d’estiu va dirigit a aquells alumnes que han realitzat estudis en l’àmbit del disseny i en altres disciplines que incloguin idees i projectes de negoci on el disseny és un element clau diferenciador i que desitgin començar l’aventura d’una empresa pròpia.

– El programa també està ideat per a aquelles persones que estan avaluant emprendre un negoci pel seu compte a partir d’una idea pròpia o projecte compartit.

– Així mateix, va dirigit a intraemprenedors, professionals que liderin una nova iniciativa de negoci en l’àmbit d’una empresa existent i que hagin de validar-la o innovar a través d’una spin-off.

Sortides Laborals

– Emprenedors que coneguin els processos i eines per a crear el seu propi negoci o producte.

– Intraemprenedors que puguin liderar iniciatives de negoci en empreses de diferents sectors.

COORDINACIÓ

JOSÉ CARLOS RAMOS

Director de l’Escola Màster de l’IED Barcelona, IED Innovation Strategist en World Logistics Innovation Center Barcelona WLIC.

CEO en el Institute for Careers and Innovation in Logistics & SC, ICIL. Fundador de SOLEMNIUM i CEO i fundador de FOREVER US.

Soci director d’ Avanzalis Knowledge Associates, una consultora d’estratègia empresarial.

Director d’unitat de negoci de serveis IBM i Software Council member IBM EUA. Així mateix, és autor de Manual CEN, una guia completa per a la consultoria estratègica de negocis.

Màster d’Enginyeria en Telecomunicacions i Doctorat en Organització d’Empreses per la UPV.

Executive MBA per Europe Business School. Màster Executiu en Supply Chain Mgt. ICIL.

Altres Cursos Relacionats

Curs d'estiu en Innovation and Future thinking
Més info +
Postgrau en Design for Innovation Strategy
Més info +
Master en Disseny Estratègic, Innovació i Emprenedoria - Intensiu
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat