Curs d’Estiu en Creativitat per a Esdeveniments Esportius
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Clinch | Design

Projecte: Clinch

Sol·licitar informació

Curs d’Estiu en Creativitat per a Esdeveniments Esportius

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 2 setmanes

Data d'inici: juliol de 2023

Horari: De dilluns a divendres, de 16.30 a 21:30h (22 de juliol, de 9:30 a 14:30h)

Crèdits: 5*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 1900€ (Taxa de matrícula 600€ + taxa de curs 1300€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

La importància de la identitat en els esdeveniments esportius a Barcelona té un punt d’inici en les Olimpíades del 1992. Aquest esdeveniment va donar a conèixer el potencial de la capital catalana i va aportar una nova visió en l’organització dels esdeveniments esportius que s’han anat succeint. Les institucions públiques secunden molt aquest sector i la indústria relacionada amb l’esport té un potencial cada vegada major.

El curs de Creativitat per a Esdeveniments Esportius estudia l’estratègia transversal que es necessita per a la creació de la comunicació d’aquesta mena d’esdeveniments, donant molta importància a la redacció d’un relat coherent amb les característiques específiques de cada esdeveniment.

Disseny 'Let's go back to the basics', de Denise Graus i Sheila Casado

Objectius

– Formar a professionals que tinguin una visió de 360 graus en la part d’estratègia, comunicació i creativitat  d’un esdeveniment. Des de la creació d’un relat coherent, fins al control de totes les figures i moments en els quals es pot intervenir per a donar suport a la comunicació: posicionament, patrocinadors, cerimònia d’inauguració i clausura, mitjans de comunicació i publicitat, mascota.

– Aportar a l’estudiant una visió estratègica en la creació d’un esdeveniment donant molta importància a l’aportació de la creativitat com a factor diferenciador. Aquesta visió capacita a l’alumne per a avaluar el context general independentment de l’àrea específica en la qual es treballi.

– Formar a professionals que lideren la gestió de processos de canvi complexos i assumeixen nous reptes a fi d’explotar oportunitats aplicant el coneixement i les metodologies en el camp de la comunicació en esdeveniments esportius.

– Dotar als participants d’una sèrie d’habilitats relacionades amb les estratègies de màrqueting i branding.

– Treballar en una visió estratègica transversal, que es pot aplicar en diversos sectors aportant planificació estratègica, contingut i forma.

Metodologia

Els participants tenen l’oportunitat de compartir experiències amb experts en la comunicació d’esdeveniments que aportaran case study on s’analitzaran punts forts i febles de diversos esdeveniments.

Es treballarà amb un exemple d’esdeveniment que té lloc a Barcelona i es realitzarà una proposta de comunicació general.

Es realitzaran visites específiques a empreses i institucions de l’esport.

Perfil de l'estudiant

– Dissenyadors del sector visual que vulguin especialitzar-se en la comunicació d’esdeveniments esportius com a sector de gran potencial.

– Professionals del món de la comunicació i màrqueting que vulguin dedicar-se a l’àmbit dels esdeveniments esportius.

– Emprenedors que vulguin iniciar una activitat relacionada amb els esports i entendre les possibles estratègies en l’àrea dels esdeveniments.

– Esportistes amb interès en l’organització d’esdeveniments.

– Professionals que desitgin desenvolupar una direcció de comunicació en entitats esportives.

Sortides Laborals

En acabar el curs i en funció del perfil i l’experiència prèvia dels estudiants, les possibles sortides professionals són, per exemple:  

– Direcció creativa de empreses sector esports ( moda, articles esportius…)

– Direcció d’esdeveniments esportius

– Gestió d’entitats esportives

– Direcció de comunicació d’entitats esportives

– Event manager en el sector de l’esport

– Gestió de patrocinis esportius

– E-sport Manager

COORDINACIÓ

XAVI MARTÍN 

Professional amb una dilatada trajectòria en l’àmbit de la publicitat, comunicació i sector esportiu havent estat, entre altres: Director La Masia FC.Barcelona. Director Màrqueting i Comunicació Comitè Olímpic Espanyol, Director Comunicació del F.C Barcelona, CEO Tapsa-I&R (agència de Publicitat líder en el mercat espanyol), Vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Vicepresident de l’Associació Empresarial de Publicitat, Vicedegà del Col·legi de Publicitaris i RRPP de Catalunya. Va formar part de l’equip de comunicació i cerimònies de BCN 92 i dels Jocs Mediterranis.

És professor universitari i conferenciant en temes com a Comunicació, Branding i Publicitat.

CRÈDITS

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Postgrau en Disseny i Gestió d'Esdeveniments
Més info +
Postgrau en Food Event Design
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat