Curs d’Estiu en Beachwear Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

Sol·licitar informació

Curs d’Estiu en Beachwear Design

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 3 setmanes

Data d'inici: 5 de juliol de 2021

Horari: De dilluns a divendres de 9.30h a 15.00h + 4 tardes de 16.00h a 18.30h

Crèdits: 10*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 3.100€ (Taxa de matrícula 1.000€ + taxa de curs 2.100€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Summer Course en Beachwear Design prepara als estudiants en el procés de disseny i estructura d’una col·lecció de bany, així com en el del patronatge i modelatge de les peces.

La indústria de roba de bany està experimentant una ràpida expansió a tot el món i Espanya es situa al capdavant d’aquest procés gràcies a l’excepcionalitat de les empreses del sector.

Mitjançant classes teòriques, sessions pràctiques, tallers i visites, els alumnes s’endinsen en el mercat de la moda de bany i els seus competidors, la gestió i distribució dels proveïdors i marques, així com el muntatge d’una estructura de col·lecció. Al final del curs, poden dissenyar la seva pròpia col·lecció «càpsula» i elaborar un catàleg complet de la seva proposta. 

Proyecto del Summer Course in Beachwear Design para la coleccion de verano con un trikini blanco
Projecte del Curs d'Estiu en Beachwear Design

Objectius

– Entendre el mercat i els diferents canals mitjançant l’estructura de distribució dels retailers, els hipermercats, les marques i els dissenyadors de marques.
– Formar als futurs professionals perquè realitzin un pla amb la seva pròpia col·lecció en funció de l’objectiu que desitgin aconseguir i el canal de distribució pel qual vulguin vendre-la. 
– Adquirir un coneixement en profunditat i un domini real de les diferents tècniques d’impressió. L’objectiu és realitzar una impressió personal al centre d’impressió de l’IED.
– Aprendre a presentar i concretar les seves creacions seguint els diferents procediments que els dissenyadors utilitzen per enviar els seus dissenys a producció, amb les especificacions tècniques i taules de mesures de la peça acabada.
– Estudiar els mètodes de costura, confecció i patronatge de la moda de bany. 
– Oferir una introducció a la sessió i prova de vestuari del prototip per poder aportar observacions i modificacions per a tasques posteriors. 
– Cada estudiant elabora un dossier personal amb el pla, el disseny de les impressions i els patrons de la col·lecció, incloent un reportatge fotogràfic de les mostres. 
– En resum, el principal objectiu és formar i capacitar professionalment als dissenyadors de moda en l’àmbit concret de la moda de bany perquè puguin crear una col·lecció.

Metodologia

L’estructura del curs està pensada per adaptar-se a l’experiència laboral real amb l’objectiu de construir una base sòlida de coneixements i habilitats. El curs se centra en gran manera en l’àmbit pràctic, amb visites a tallers i tendes, i en projectes a fi de garantir una incorporació sòlida en el sector de la moda de bany.

Totes les classes ofereixen una introducció teòrica per fixar les idees i els conceptes bàsics, encara que en el curs es realitzen tallers i anàlisis de múltiples casos, ja que són la millor forma d’aconseguir la visió global que s’exigirà als futurs professionals del sector. 
Els estudiants adquireixen un bon domini dels continguts i, al final del curs, compten amb totes les habilitats i informació necessària per gestionar de forma autònoma tot el procés de desenvolupament i producció d’una peça de bany.

Visites 
Gràcies a les visites que realitzen els principals distribuïdors de Barcelona i tendes monomarca, els estudiants adquireixen una visió completa dels diferents canals de distribució i de l’estructura de les col·leccions de moda de bany. 

Tallers
Els estimulants tallers són el millor mitjà que els estudiants tenen a la seva disposició per comprendre i participar en les diferents fases de la producció d’una col·lecció de moda de bany. 

– Recerca de teixits: abans de dur a terme el disseny d’impressió al centre d’impressió de l’IED, els estudiants han de practicar amb la impressió i la selecció de teixits, utilitzant els teixits per a roba de bany que l’escola posa a la seva disposició.
– Disseny i patronatge: amb l’orientació d’un professional, els estudiants tenen l’oportunitat de posar a prova la seva capacitat de crear un disseny amb una forta visió de venda minorista tenint en compte una sèrie de factors determinants, com el patronatge i les tècniques de costura.

Projecte de col·lecció «càpsula»
La nostra àmplia experiència amb els cursos d’estiu ens ha permès saber que la realització d’un projecte individual és la forma més eficaç d’estructurar un procés d’aprenentatge i fer que sigui realment efectiu. 

Perfil de l'estudiant

Es tracta d’un curs avançat dirigit a estudiants amb experiència en disseny (prêt-à-porter, moda íntima, etc.) o professionals d’altres àmbits de la moda, amb un gran interès en el sector de la moda de bany.
Els estudiants han de tenir un bon domini dels programes de disseny, com Illustrator, per poder elaborar la seva col·lecció. 

Sortides Laborals

– Disseny de moda de bany.
– Patronista de moda de bany.
– Gestor de producte de moda de bany.

COORDINADOR

Laurent Laigat

Compta amb molts anys d’experiència (a França i Espanya) en coordinació de col·leccions tèxtils, en llocs com a gestor de producte, director de disseny i coordinador creatiu de l’equip de disseny, en diversos sectors, com el de la roba esportiva, outdoor, roba d’esquí, íntima, de bany, vaquers i llicència de disseny per a marques. Al 2009 va crear el seu estudi, centrat en disseny i desenvolupament del producte, llicència de disseny i assessoria.

Crèdits

Altres Cursos Relacionats

CSP en Comunicació de Moda
Més info +
CSP en Estilisme de Moda
Més info +

Noticies relacionades

L’IED va tanca la 080 Barcelona Fashion
Més info +
JUNE IS DESIGN, JUNE IS IED
Més info +
Fashioners of the World 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí