Postgrau en Disseny de Calçat
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

Sol·licitar informació

Postgrau en Disseny de Calçat

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 6 mesos

Data d'inici: Gener de 2023

Horari: Dilluns dimarts i dijous + alguns dimecres alterns, de 18.30 a 21:30h

Crèdits: 30*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 6.400€ (Taxa de matrícula 2.000€ + taxa de curs 4.400€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Postgrau en Disseny de Calçat forma a professionals capaços de desenvolupar col·leccions amb els seus relatius projectes tècnics, industrials i de patronatge, tant per a empreses de distribució de mitjana i alta gamma, com per a marques propias.

El calçat és un dels sectors més destacats i complexos de la indústria de la moda, per les seves particularitats, tecnicitat, complexitat i competitivitat. El coneixement de producte, materials i components, així com del funcionament de la indústria són indispensables per a gestionar qualsevol marca o projecte. 

El curs capacita per a projectar i desenvolupar qualsevol producte, tant en el pla conceptual i estratègic com respecte a realització, control de la producció i acabats. El programa es completa amb una visita a una fàbrica d’adobats i una altra a un taller artesanal de sabates amb l’objectiu d’acostar les diferents realitats del sector, en els seus vessants industrial i artesanal, als estudiants.

Proyecto del Postgrado en Diseño de Calzado de ocho diseños diferentes de zapatos de tacon
Projecte del Postgrau en Disseny de Calçat

Objectius

L’objectiu del Postgrau en Disseny de Calçat és disseccionar i comprendre el procés de creació d’una col·lecció de calçat des de la part més creativa (tendències, disseny i volums) a la part administrativa (estudi de costos, estandardització de la col·lecció, estudi de mercat, etc.) passant per la més tècnica (creació de volums i validació de calçat així com desenvolupament de patrons i fitxes de mètode). 

El curs aporta una visió global del sector i el seu objectiu és arribar a final de curs amb les eines i coneixements necessaris per desenvolupar un projecte de marca pròpia o col·lecció per a un prestatari o empresa.

Metodologia

El curs està estructurat en quatre mòduls teòrics:

– Tendències i Disseny

– Patronatge i Dibuix Tècnic

– Màrqueting i Brand

– Go To Market

Al llarg del programa formatiu i com a aplicació de les eines adquirides, es desenvolupa un pla de col·lecció d’acord amb un brief donat per una empresa o un professional col·laborador. El recorregut formatiu es completa amb casos d’estudi, tallers i sortides.

Perfil de l'estudiant

El curs està dirigit a dissenyadors de moda, de producte o afins que tinguin bases de disseny i projecte.

És obligatori tenir un coneixement de base del paquet ADOBE.

És necessària la presentació d’un CV i una carta de motivació per a la inscripció. En el cas en què algun dels requisits sol·licitats per a l’admissió no es compleixi, l’escola avaluarà cadascun dels casos singularment, reservant-se el dret de convocar a l’aspirant a una entrevista personal.

Sortides Laborals

A l’acabar el curs els alumnes poden desenvolupar el seu treball en empreses del calçat, estudis de disseny, marques nacionals i internacionals, fàbriques del calçat, consultores.

COORDINACIÓ

LAMBERT PERERA

Graduat en Disseny de Moda al 2006 en la Chambre Syndicale de la Haute Couture Parisienne a París. S’ha format en el taller de John Galliano, en Jeanne Lanvin com a assistent de producció i compra per home, en Favori Paris com a assistent de direcció i en Yves Saint Laurent com a product manager.

Al 2007 a Paris va crear la seva primera marca amb Sibylle Genin: BaronBaronne (2007-2011). Va començar la seva aventura en el món del calçat desenvolupant la col·lecció dels 125 anys d’André (Grupo Vivarte).

Des de 2013 és el gerent de Les Chausseurs a Barcelona. Treballa també com a dissenyador freelance de calçats per a clients com Zegna, Costume National, Delvaux, Damart, entre d’altres.

Premis i concursos: Lauréat Creatif Ville de París a 2008, Lauréat CTC Federation du Cuir en 2009, Fashion Entrepreneur NewsWeek UK 2010.

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos IED Màster es basa en els criteris que marca l’Espacio Europeo de Educación Superior (EEES). IED Màster adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Màster expedeix exclussivament títuls privats propis.

Noticies relacionades

L’IED va tanca la 080 Barcelona Fashion
Més info +
JUNE IS DESIGN, JUNE IS IED
Més info +
Fashioners of the World 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat