Product Design, pathway in Transportation Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte : Seat Kiro | Design

Projecte : Seat Kiro

Sol·licitar informació

Product Design, pathway in Transportation Design

Idioma: Anglès

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre 2022

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 14.100€ anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Bachelor of Arts in Product Design, pathway in Transportation Design és equivalent a Grau Universitari (240 ECTS). S’imparteix en anglès. 

Aquest curs, impartir en anglès, proporciona els coneixements i habilitats per a desenvolupar solucions de mobilitat en un sentit ampli: des del disseny exterior i interior de motocicletes, cotxes, avions, trens, vaixells, etc. fins a tota mena d’ accessoris i serveis relacionats.

El disseny d’ un mitjà de transport de productes i/o persones, ja sigui terrestre, aeri o aquàtic, requereix de professionals amb una visió àmplia i transversal, que s’ adaptin a les necessitats actuals i s’ anticipin a les futures utilitzant les últimes tècniques, tecnologies i materials vinculats al sector.

Els estudiants de disseny de transport reben una formació versàtil, multidisciplinària i innovadora que els permet crear propostes tenint en compte a usuari, entorn, ergonomia i valor social.

false

Objectius

En el primer any els estudiants de disseny de transports treballen amb altres especialitats per generar una base metodològica i de procés creatiu. Durant aquest any l’estudiant es familiaritza amb els materials, les eines, les tècniques necessàries i comprova com prenen forma les idees segons el criteri usat i el medi empleat. El centre de la creativitat és l’experiència del propi dissenyador en el que anomenem ‘Entorn Propi’. 

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual i es comencen a estudiar les eines de l’especialitat (packaging, clay, Key sketch, retolador Chartpaks, Alias i comunicació gràfica). En aquest segon es resolen necessitats específiques de persones i empreses, en un ‘Entorn Proper’. El nivell tècnic va en augment i comencen les col·laboracions amb empreses.  

El tercer any comença la preparació per al món professional, amb incorporació d’assignatures de gestió, una major complexitat projectual així com una major demanda de consecució de resultats. L’ estudiant afronta la resolució de projectes en ‘Entorns Llunyans’, on ha d’usar totes les seves eines per resoldre projectes per a persones amb les que té menys vincles (geogràfics, generacionals, culturals o econòmics).  En aquest moment, està treballant en projectes amb brief reals i reptes que vénen d’empreses. 

En el quart any la formació a nivell tècnic està completada i el dissenyador afronta el repte de la multidisciplinarietat, la visió a llarg termini i els serveis vinculats a la seva especialitat. L’ anomenem ‘Entorn Complex’.  L’estudiant haurà de preparar un dossier amb capacitat professional  i resoldre dun repte real plantejat per una empresa de prestigi.

Metodologia

El curs ofereix una trajectòria formativa que ensenya l’alumne a comprendre i a anticipar les exigències del mercat, mitjançant amb les intencions empresarials i les tradueix en un projecte concret que pugui realitzar-se industrialment. Potencia la importància del concepte, en grau d’avançar-se a les tendències i als estils de consum. 

Aporta també, un coneixement dels materials i les tecnologies de producció per tal de portar els projectes a la realitat. Més enllà d’una comprensió teòrica, la intervenció de l’alumne es concreta en anàlisi, funcionals, ergonòmics i de comportament específic.

Sortides Laborals

– Dissenyador d’interiors i exteriors de cotxes, motos, vaixells, sector aeronàutic, transport públic, bicicletes i accessoris per a la mobilitat

– Dissenyador en departaments de disseny, desenvolupament, màrqueting, color&trim o I+D d’empreses

– Project manager designer

– Investigador en materials

– Creador de tendències

– Modelador 3D en el sector del transport i del videojoc

– Etc.

Exalumnes IED DESIGN treballen en:

Bertone, Ferrari, Lamborghini, Hyundai, Seat,Tesla, BMW, McLaren, Ubica, VMoto Europa, Scutum Logistics, Gama Ubica, Fab Lab, etc. 

Empreses

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Alstom,  Ferrari, BMW, Seat, Mercedes Benz,  Volvo, Hyundai, Toyota, Orbea, Derbi,Renault, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Panasonic,   Zicla,  Decoexpo, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN and Los Cármenes.Vitra, Roca,Médicos sin fronteras, Donuts, Interface, Casa Decor, etc. 

Coordinació

JESÚS IGLESIAS

Graduat en Disseny Industrial en Elisava, també posseeix quatre màsters: Mobiliari urbà (Elisava), Mobiliari d’oficina (Elisava), Eco Disseny (Pompeu Fabra) i Disseny industrial i creació de productes (Universitat Politècnica de Catalunya).

Posseeix una àmplia experiència en la indústria del transport: Seat, DCE VW Group i Audi design Studios, Nissan, Lamborghini o Suzuki.

Ha treballat a Seat com a dissenyador exterior creatiu i líder de Leon Segment Design i Future Design Strategy. En el IED Barcelona  coordina  el Títol Superior en Disseny de Producte, Itinerari en Transport i el Bachelor of Arts in Product Design, pathway in Transportation Design.

El seu treball ha estat reconegut amb diferents guardons, com Best Design Concept Car Exterior of the Year, Xarxa Dot Award, Xarxa Dot Award Best of the Best 5-door Hatchback o el Xarxa Dot Design Quality.

Altres Cursos Relacionats

Disseny de Producte
Més info +
Master en Disseny Sostenible i Impacte Social
Més info +
Disseny de Producte, itinerari en Disseny de Transport
Més info +
Disseny d'Interiors
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat