Product Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: KAMA | Design

Projecte: KAMA

Sol·licitar informació

Product Design

Idioma: Anglès

Duració: 4 anys

Data d'inici: Setembre 2022

Crèdits: 240 ECTS

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 14.100€ anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Bachelor of Arts in Product Design és equivalent a Grau Universitari (240 ECTS). S’imparteix en anglès. 

Aquest programa, el qual s’imparteix totalment en anglès, proporciona als futurs professionals els coneixements i habilitats que necessiten per a dissenyar productes tenint en compte usuari i el seu entorn, ergonomia, valor social, tecnologia i els materials necessaris per a crear un bon disseny.

El curs cobreix diversos camps, com a il·luminació, electrònica de consum, dispositius portàtils, packaging, accessoris personals, utensilis, mobles, electrodomèstics, aliments, disseny de serveis, etc. També explora noves realitats financeres i productives, com el consum col·laboratiu, el micromecenatge, la producció digital, el prototipat ràpid o la impressió en 3D.

El Bachelor of Arts in Product Design té l’objectiu de proporcionar solucions innovadores i eficients, compromeses amb el desenvolupament sostenible. 

design

Objectius

Al llarg del primer any els estudiants adquireixen els conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. S’ensenya a analitzar i a entendre l’entorn, a crear i a comunicar. 

El segon any està enfocat en el desenvolupament de la pròpia creativitat de forma individual i s’introdueixen les eines de l’especialitat: la realització de motlles, sistemes productius mecànics i digitals, sketch, storytelling, Rhino, Cad i comunicació mitjançant els programes Illustrator , Photoshop i la comunicació oral.

En el tercer any  comencen les experiències amb empreses i els projectes més tècnics i complexos amb prototips i costos reals. Es treballa en equips transversals amb alumnes de disseny d’interiors i de transport. També s’estudien materials sostenibles, intel·ligents, nanomaterials, etc.

Durant el quart any es es tria el perfil professional i es realitzen unes pràctiques obligatòries en una empresa. Finalment es porta a terme el projecte de final de carrera amb empreses reals, en el qual es construeixen sempre prototips.

Metodologia

El curs ensenya l’alumne a comprendre i a anticipar les exigències del mercat, intervenint amb les intencions empresarials i les tradueix en un projecte concret que pugui realitzar-se industrialment. Potencia la importància del concepte, en grau d’avançar-se a les tendències i als estils de consum, gràcies a la comprensió de les exigències del mercat i a les necessitats socials.

Aporta, també, un coneixement dels materials i les tecnologies de producció per tal de portar els projectes a la realitat. Més enllà d’una comprensió teòrica, la intervenció de l’alumne es concreta en anàlisi, funcionals, ergonòmics i de comportament específic.

Sortides Laborals

– Dissenyador de producte freelance o en departaments de disseny, desenvolupament, màrqueting, color&trim o I+D d’empreses i estudis de disseny, enginyeria i arquitectura

– Investigador en materials

– Modelador 3D

– Visual recorder

– Product manager en empreses dedicades a la innovació i estratègia

– Director creatiu o d’art en agències publicitàries o revistes especialitzades del sector 

Exalumnes IED DESIGN treballen en:

Alessi, Nestlé, Marcel Wanders, Zicla, Home Design, MTL Brands, McLaren, BM Lightning Design, Design Dies, Ubica, Tous, Karim Rashid, Fab Lab, etc. 

 

Empreses

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Vitra, Roca, Alstom, Médicos sin fronteras, Donuts, Interface, Ferrari, BMW, Seat, Mercedes Benz, Casa Decor, Volvo, Unopiù, Frecan, Primavera Sound, Orbea, Panasonic, Derbi, Renault, Zicla,  Decoexpo,  Hyundai, Toyota, Panatta Sport, Illy, Capmar, Piquadro, Entitat Metropolitana del Transport, Japan Tobacco International, AHEC, Elite Gourmet, Vmoto, Omega Z, I+ED Lab, Idearideas, Architecture for Humanity, Volta Motorbikes, Casa Gracia BCN, Los Cármenes, etc.

COORDINACIÓ

SEBASTIÁN ALBERDI

Antic alumne de l’IED Barcelona, va guanyar al 2004 el concurs Antonio Miró, va obtenir el segon premi del concurs Sapphire España i va ser el guanyador del concurs La Incubadora del FAD al 2006.

Cofundador del col·lectiu Outofstock, amb seu a Singapur, actualment combina la seva labor de docent amb el seu estudi de disseny a Barcelona, en el qual desenvolupa projectes per a l’entorn de l’hàbitat i experiències més conceptuals com la seva ultimo projecte In the Bauhaus Kitchen

Altres Cursos Relacionats

Curs d'estiu en Global Design - Junior
Més info +
BA (Hons) in Business Design
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Saló de l’Ensenyament – IED Barcelona
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat