BA (Hons) in Business Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

Sol·licitar informació

BA (Hons) in Business Design

Edició: BA Hons

Idioma: Anglès

Duració: 3 anys

Data d'inici: Setembre 2022

Horari: Dilluns a divendres, a temps complet

Crèdits: 360 UK Crèdits

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 15.800€ anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

L’ IED Barcelona és l’únic centre a Espanya que imparteix el Bachelor of Arts (Honours) en Business Design validat per la Universitat de Westminster.

Aquest programa forma a l’estudiant en les àrees de gestió, disseny i tecnologia per a impulsar la innovació en l’empresa del segle XXI.

El mercat laboral demanda cada vegada amb més força un nou perfil professional que participi en equips multidisciplinaris encarregats de detectar oportunitats d’innovació, generar idees creatives i desenvolupar i implementar noves estratègies, nous productes o nous serveis

El BA (Hons) in Business Design és un curs per a persones amb l’ambició de contribuir a millorar el món mitjançant solucions que siguin útils per als usuaris, factibles tecnològicament i viables per a l’empresa. Al llarg de 3 anys, el programa ofereix un conjunt d’eines de disseny i  metodologies aplicades a l’empresa per a resoldre reptes i crear solucions de valor.

 

 

Objectius

El BA (Hons) in Business Design és  únic i altament innovador. Uneix disseny, business i tecnologia per formar als professionals creatius del futur. 

El primer any se centra en els fonaments del disseny, el business i la tecnologia. Els estudiants exploren el disseny a nivell gràfic, de producte i com a element clau en la comunicació. A més, s’acosten al concepte de disseny “centrat en l’usuari”.

Respecte al business, es centren en com trobar solucions innovadores a reptes complexos. També aprenen l’evolució de les noves tecnologies, donant els primers passos en temes de programació enfocada a l’experiència d’usuari. 

El segon any aprofundeix en la fase de recerca i prototipat de producte i en familiaritzar als estudiants amb els conceptes d’experiència d’usuari i de disseny de serveis. D’altra banda, els estudiants se centren en el procés de generació i definició d’idees alhora que aprofundeixen en els aspectes rellevants per a la gestió de la part de business: legals, financers, de branding i de comunicació, posant l’accent al món digital. Un primer acostament a frameworks com Lean-Startup i a les tècniques ágiles de management completen la visió de gestió de projectes d’innovació. 

Al llarg del tercer any, els estudiants es dediquen a l’exploració del disseny a un nivell més intangible, de definició d’estratègies, de prototipat de serveis, d’anàlisis de disseny i, en la part de business i tecnologia, centrant-se en la definició i implementació de processos d’innovació. Finalment, han d’aplicar tots els coneixements adquirits en el desenvolupament del seu projecte final amb client real, que combina una part de recerca profunda amb un desenvolupament pràctic enfocat a resoldre el brífing plantejat pel client. Amb la finalitat de que estiguin preparats per sortir al món laboral, els estudiants toquen també temes de personal branding, per així aprendre com desenvolupar la seva pròpia marca personal.

Metodologia

El BA (Hons) in Business Design ofereix als estudiants l’oportunitat de desenvolupar-se mitjançant una metodologia d’aprenentatge molt pràctica i creativa.

El pensament de disseny o design thinking no solament s’imparteix com a assignatura, sinó que està present en tot el procés d’aprenentatge dels estudiants alternant fases de treball “divergent”, en les quals han d’aprendre a analitzar el context en el qual es mouen, detectar oportunitats i generar idees, a fases de treball “convergent”, en les quals han de trobar i proposar solucions, validar-les i implementar-les. Així mateix, l’aprenentatge hands-on és parteix integrant de l’experiència dels estudiants als qui se’ls demana una participació activa en les activitats didàctiques, alternant constantment inputs teòrics amb exercicis pràctics.

Tot això es desenvolupa en un ambient interdisciplinari i internacional on es fomenta una alternança entre el treball i la reflexió individual amb el treball col•laboratiu d’equip. Tots els docents del curs són professionals en actiu que treballen en reptes reals de la indústria.

Sortides Laborals

Una vegada acabat el curs l’alumne pot treballar en departaments d’innovació per gestionar la incertesa del futur i incorporar estratègies d’innovació. Desenvolupa també una mentalitat emprenedora que li permet dissenyar negocis o startups de nova creació.

Té les habilitats necessàries per treballar a nivell internacional en disseny de servei, disseny estratègic, innovació, emprenedoria així com en el camp de la comunicació, tant en empreses com en consultories, agències o estudis.

Exalumnes IED MANAGEMENT treballen a:

Mango, Designit Oslo, The Brandery, lkxa “La Caixa”, Habaluc, Primavera Sound, Barcelona Code School, etc.

Empreses

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Lekué, Agència de Residus de Catalunya, Port de Barcelona, Sónar +D, Cruïlla, SEAT, etc. 

Premi Catalunya Ecodisseny 2017.

COORDINACIÓ

GUNES KOCABAG

Gunes Kocabag és una dissenyadora estratègica centrada en l’usuari amb quasi una dècada d’experiència en l’àmbit comercial, especialment en el digital. Ha liderat amb èxit equips multidisciplinaris i ha treballat en entorns complexos amb skateholders d’Europa, Amèrica, Àfrica, Àsia i Austràlia.

Actualment exerceix internacionalment com a consultora independent per a clients corporatius, startups i organitzacions sense ànim de lucre. També ha col·laborat amb nombroses empreses per a capacitar-les en metodologies de Design Thinking i Service Design, organitzant workshops i sessions de coaching.

Nascuda al Regne Unit i criada a Turquia, ha viscut i treballat en diferents països fins a instal·lar-se a Barcelona. Té una llicenciatura en enginyeria mecànica de la Universitat del Bòsfor i tres màsters: Product Design per la Universitat Tècnica d’Istanbul, Product Service Systems Design de la Politècnica de Milà i Anthropology focusing on Material and Visual Culture per la Universitat de Londres.

Altres Cursos Relacionats

BA (Hons) Fashion Marketing and Communication
Més info +

Noticies relacionades

Dissenyant al CERN el futur de la humanitat
Més info +
Reflexions sobre el disseny i la dona a TEDxBarcelona Women
Més info +
Docents de l’IED guanyen Red Dot Awards i premis ADI FAD 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat