BA (Hons) Fashion Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: 8 & Cherries | Fashion

Col·lecció: 8 & Cherries

Sol·licitar informació

BA (Hons) Fashion Design

Idioma: Anglès

Duració: 3 anys + 1 any opcional (Industry Placement Year)

Data d'inici: Setembre 2022

Crèdits: 360 UK credits

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 15.800€ anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El IED Barcelona és l’únic centre a Espanya que imparteix el Bachelor of Arts (Honours) en Fashion Design atorgat per la Universitat de Westminster. 

El curs forma professionals amb un ampli coneixement tècnic i cultural a través d’un aprenentatge dels conceptes de l’àmbit de la moda, basat en la creativitat i l’anàlisi de les necessitats del mercat.

La seva filosofia és que els estudiants es desenvolupin com a individus per convertir-se en dissenyadors innovadors i creatius, capaços de crear un estil estètic que sobresurti en la indústria internacional de la moda.

Al llarg del programa s’ensenya a l’alumne a crear la seva pròpia marca i a treballar per a altres. Proporciona els coneixements per a formar part d’un departament de disseny i per a relacionar-se amb els departaments d’una empresa de producció.

Objectius

El primer any del curs està centrat en adquirir les competències bàsiques juntament amb una forta cultura i metodologia de projecte. Es comença a impulsar el desenvolupament de l’estil personal de cada alumne i s’ensenyen les tècniques específiques de la moda: patronatge, modelatge, il·lustració, complements, història, etc. Es combina sempre la formació de tècniques tradicionals i modernes, per poder enfrontar-se a la indústria actual de manera completa i perquè cada alumne pugui trobar aquella que li faciliti desenvolupar la seva creativitat.

En el segon any s’aprofundeix en el coneixement adquirit durant els semestres previs, s’ensenyen tècniques avançades de modelatge i patronatge, il·lustració, tècniques específiques com punt o complements, i es realitzen nombroses col·leccions (d’home i de dona). Destaquen diversos projectes amb visió de futur en quan a tècniques i teixits.

Durant el tercer any s’insisteix en el perfeccionament de les habilitats pràctiques d’acord amb les exigències del món professional. Es realitza un treball de sostenibilitat i estilisme, entre d’altres. A l’últim semestre es realitza el projecte de final de carrera que serveix com a carta de presentació al món professional. L’any culmina amb la desfilada dels dissenys elaborats en el projecte final.

*Entre el 2n i l’últim curs, el programa ofereix a l’estudiant la possibilitat de cursar un Industry Placement Year. Suposa una oportunitat, de caràcter opcional, d’aprendre de la indústria real amb una o més empreses de moda nacionals o internacionals. Aquesta experiència pot durar entre un de mínim 6 mesos i un màxim 12 mesos i té un valor de 120 crèdits.

Metodologia

La didàctica del curs es centra en una metodologia pràctica de projectes experimentals i simulacions empresarials realitzades juntament amb professionals de l’àmbit de la moda.

Està dividida en mòduls d’assignatures perquè l’alumne realitzi un projecte darrere l’altre i no varis simultàniament. Un procés més efectiu que permet anar millorant tant el desenvolupament d’un concepte com el procés d’elaboració.

Sortides Laborals

– Dissenyador de moda

– Estilista, trendsetter

– Dissenyador de complements de moda

– Visual merchandiser

– Comunicació de moda i imatge de marca

– Il·lustrador

– Consultor

– Patronista

– Estilista

– Dissenyador tèxtil

– Coolhunter

– Product manager

– Etc.

Exalumnes IED MODA traballen a:

3.1 Phillip Lim, Acne, Adidas, A.Knackfuss, Alexander McQueen, Andrés Sardá, Antonio Miró, Balenciaga, Balmain, Bassols, Bibian Blue, Bless, Boris Bidjan Saberi, Camper, Carolina Herrera, Chanel, Cortana, Cruciani Cashmere, Custo Barcelona, Desigual, Elie Saab, Esprit, Formula 1 Footwear, Gareth Pugh, Givenchy, Grupo Cortefiel, G-Star, Hallotex, Inditex, Iris Van Herpen, Jeremy Scott, John Richmond, José Castro, Juan Pedro López, Justicia Ruano, J.W. Anderson, Little Creative Factory, Loewe, Lupo, Mango, Marine Serre, Massimo Dutti, Max Mara, Mediaset (Tele5), Mi&Co, Natori, Paper Magazine, Pepe Jeans London, Pimkie, Proenza Schouler, Pronovias, Pull and Bear, Raf Simons, Reebok, Stradivarius, Suncoo, TCN, Tempé Diseño SL, Tess Giberson, Tiny Cottons, Tom Scott, Valentino, Viktor & Rolf, Women´s Secret, Zara, etc.

Exalumnes IED MODA amb marca pròpia:

About Arianne, Aloló, Andra Handaric, Bego Palacios, Biuriful, Carlota Cahis, Cayena World, Cristina Tamborero, Cynthia Buttenklepper, Duckiss, Edward Cuming, Eñaut, Eva vs. Maria, JNorig, Mekkdes, Mille Colillas, New Myth, Olya Kosterina, Paula Nadal, Priscavera, Scotria, Suschenko, UY Studio, etc.

COORDINACIÓ

FABRICIO PÉREZ

Va cursar els seus estudis a l’Institut de la Moda a Barcelona i, després, va completar la seva formació en Disseny i Creació de Patronatge Industrial a l’American Mitchell Designing School de Barcelona. L’any 1997, juntament amb seu soci, va crear llamazares y de delgado, dissenyant i produint 2 col·leccions a l’any per a dona i home des de llavors.

L’any 2006, es va vincular com a docent a l’IED, on imparteix classes de patronatge d’home per als cursos de Disseny de Moda i Fashion Design; des de 2011, imparteix l’assignatura de Men Collection i des de 2012, col·labora amb el projecte Colección Hombre. Actualment, és el Coordinador del BA Fashion Design del centre.

Altres Cursos Relacionats

BA (Hons) Fashion Marketing and Communication
Més info +
Disseny de Moda
Més info +
Disseny de Moda, itinerari en Estilisme i Comunicació de Moda
Més info +

Noticies relacionades

L’IED va tanca la 080 Barcelona Fashion
Més info +
JUNE IS DESIGN, JUNE IS IED
Més info +
Fashioners of the World 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat