Projecte: Påsprång
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

Projecte: Påsprång

Alumno/a: Alessandra Colella Sanna Völker

Påsprång és un projecte que investiga nous conceptes de mobilitat en el futur per a l’empresa Bertone. És un vehicle elèctric, urbà i d’ús individual, amb un disseny inspirat en els paisatges nòrdics. El seu nom significa “de pas” en suec, ja que està dirigit a un usuari jove, inquiet i nòmada de l’any 2025. 

El vehicle funciona amb una bateria de grafè situada en el seient que permet transportar-se en forma de motxilla per poder ser carregada com un dispositiu mòbil. Påsprång pot ser conduït automàtica o manualment a través d’uns sensors col·locats als laterals del manillar. La pantalla del manillar serveix per programar el trajecte i també pot oferir informació de l’entorn durant el desplaçament.

La proposta planteja un co-branding amb una empresa de mobiliari. Aquesta és escollida com a punt de venda i lloc on oferir un servei especial i sostenible que permet la possibilitat de retornar el vehicle quan l’usuari ja no ho necessiti. Després de renovar el producte, l’empresa ho posa de nou a la venda per a un nou usuari.

Bertone @ca

Gruppo Bertone és una empresa italiana especialitzada en la fabricació de carrosseries i en el disseny d'automòbils.