Col·lecció: Blooming from the ashes
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Síntesi | Visual

Projecte: Síntesi

Col·lecció: Blooming from the ashes

Alumno/a: Ricardo Dovale

“Blooming from the Ashes” s’inspira en un proverbi japonès que entén la mort com un procés per renéixer i convertir-se en alguna cosa millor. Mitjançant una transició de colors foscos i tènues a colors pastel i cirera, la col·lecció de final de carrera de Ricardo Dovale presenta volums i formes exagerades a jaquetes que reinterpreten els tradicionals quimonos japonesos.

Les peces evolucionen de formes menys complexes a més elaborades i disposen d’un exhaustiu procés de patronatge i estudi de qualitat i caiguda del teixit. A més, inclouen brodats amb fils i pedreria cosida totalment a mà, seguint les tècniques de l’Alta Costura.

La col·lecció s’inspira amb conceptes molt tradicionals de la cultura japonesa que es tradueixen amb peces modernes i atrevides amb un punt sport. El resultat és una mostra que experimenta entre els contrasts de colors i formes, des de models over size a peces slim fit, de teles gruixudes a transparències o de delicats brodats amb calçat esportiu a pedres precioses a teixits de punt.